Mészáros Mónika 39 évesen lett fitneszversenyző. Nemrég kiderült, daganatos betegsége van. Most egy nagy műtétre és az azt követő világbajnokságra készül. Nagyon drukkolnk neki!

Érdemes megjegyezni Mészáros Mónika nevét! A szép magyar anyuka élete nem egy leányálom. 18 évesen szilánkosra tört a homloka egy autóbalesetben, három éve a sípályán tönkrement a térde. Aztán kiderült, gyógyíthatatlan autoimmun betegsége van. A mozgásképtelenség miatt 14 kilót hízott. Ő azonban nem hagyta annyiban, jelentkezett egy teljes testátalakításra. 

Mészáros MónikaForrás: Molnár Ákos

Hat és fél hónap alatt úgy átváltozott a teste, hogy gyerekei is alig hittek a szemüknek. Majd jött az újabb fejbevágó hír: ritka típusú daganata van, amely az esetek 80 százalékában ugyan jóindulatú, de az övé a maradék 20 százalékba tartozik. Januárban már háromcentis volt a tumor a pajzsmirigyében. A jobb pajzsmirigyét júliusban kiveszik, aztán kemoterápiára kell majd járnia. Az orvosok szerint van rá esélye, hogy teljesen felgyógyuljon.

Közben szerzi az érmeket a fitneszversenyeken. Idén a magyar bajnokságban a 160 centi alattiak kategóriájában második lett, a koszovói, májusi Európa-bajnokságon bronzérmet nyert, nemrég, a budaörsi SportFesten pedig aranyat. Legnagyobb álma, hogy indulhasson az indiai WBPF fitnesz világbajnokságon – tudósít az Origo, ahol a Mónikával készült teljes interjút elolvashatod!