Risztov infúzión, Gyurta már kijött a kórházból a balatoni úszóverseny után

Forrás: Origo -
Balatonfüred úszóverseny Risztov Éva Gyurta Gergely Európa-kupa Balaton fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 10 kilométeres nyílt vízi balatonfüredi Európa-kupa győztese, Gyurta Gergely és ezüstérmese, az olimpiai bajnok Risztov Éva is kórházba került, miután fertőzést kaptak el a vízben.

Mindketten kalici- vagy rotavírustól betegedtek meg, lázas, hányásos és hasmenéses tüneteik voltak – írja a sportgeza.hu. Az mno.hu szerint Risztov Éva jelenleg is infúziót kap, Gyurta már otthonában lábadozik. Ez a fotó még a verseny előtt készült a sportolókról:

Forrás: Origo

Részt vett a megmérettetésen még egyebek mellett Hosszú Katinka, Cseh László és Verrasztó Dávid is. Azt nem tudni, ők hogy vannak.

A Magyar Úszó Szövetség közleményt adott ki: „Az Európai Úszó Szövetség a sportág honi szabályainak megfelelően az esemény előtt két alkalommal – egy héttel a rajt előtt, illetve a verseny előtti két nappal – megvizsgáltatta a víz minőségét. A Veszprém Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve Kémiai, Toxikológiai és Laboratóriumi Osztálya (korábban ÁNTSZ) által írásban megküldött, mindkét vizsgálati eredmény szerint a víz minősége teljes mértékben alkalmas volt a verseny lebonyolítására."

A vírusok vagy a tömeges halpusztulással, vagy a nem megfelelően tisztított szennyvízzel kerülhettek a vízbe.

Itt a klíma-para! Ilyen betegségeket okozhat a rossz légkondihttp://www.life.hu/drlife/20140620-a-legkondicionalo-veszelyeire-hivjuk-fel-a-figyelmet.htmlA hőség ellen egyre több lakásban, irodában védekeznek klímaberendezésekkel. A nem szakszerű felszerelés és karbantartás azonban komoly veszélyforrás lehet. Dr. Life--Az akaraterő lehet Schumi gyógyulásának kulcsa http://www.life.hu/drlife/20140622-schumacher-eselyeit-latolgatja-peter-moecke-a-hamburgi-klinika-orvosa.htmlTöbb perces beszélgetés közöl a bild.hu a hamburgi klinika orvosával, Peter Moecke professzorral. A szakember tiszta vizet önt a pohárba, és a laikusok számára is megpróbálja elmagyarázni, mit jelent az, hogy a pilóta felébredt a kómából. Dr. Life--Kórházba vitték Bajor Imréthttp://www.life.hu/drlife/20140622-bajor-imre-nem-megy-az-onkologiara-pedig-nagyon-legyengult-a-szervezete.htmlJó ideig visszautasította a kórházi kezelést Bajor Imre, még a szerettei sem tudták rávenni, hogy bevonuljon a klinikára. Most azonban belátta, hallgatnia kell orvosaira és a családjára, mentővel vitték az egyik intézmény belgyógyászatára. A hír, hogy a színésznek sürgős kezelésekre van szüksége azért is meglepő, mert az elmúlt időszakban úgy tűnt, sokat javult az állapota. Ahogy a Life.hu is megírta, Ihos József rádiókabaréjában térne vissza, ősztől pedig a Heti hetes műsorba várják a színészt. Dr. LifeFotó: Szabó Balázs/Life.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.