Biztonságban vagyunk! Medvetalp kiirtva!

Forrás: Wikipedia -
medvetalp veszély növény Magyar Allergia Szövetség irtás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Magyarországon jelenleg semmilyen veszélyt nem jelent a kaukázusi medvetalp - hangsúlyozta a Magyar Allergia Szövetség elnöke. 

Ahogy a Life.hu is megírta, már Magyarországon is megjelent a veszélyes kaukázusi medvetalp. Az országban egyelőre egyetlen helyen, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gergelyiugornyán találtak medvetalpat, és már azt a kétszáz négyzetméteres területet is mentesítették. Most tehát a lakosságra semmilyen veszélyt nem jelent ez a növény, de tudva, hogy már megjelent, a szakemberek felkészülhetnek a megelőző feladatokra – mondta Nékám Kristóf, a szövetség elnöke az MTI-nek.

Forrás: Wikipedia

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal gyombiológiai mérnök szakértője, Novák Róbert elmondta: a súlyos allergiás reakciókat kiváltó kaukázusi medvetalp Magyarországon csak néhány helyen fordul elő, de gyors szaporodásra képes. A kaukázusi medvetalp és a hozzá nagyon hasonló Sosnowsky-medvetalp azért veszélyes, mert nagy mennyiségben tartalmaz furanokumarinokat. Ezek a vegyületek már a növény megérintése esetén is sérülést okoznak, az adott területen erősen fényérzékennyé válik a bőr. Ha az érintett bőrfelületet UV-sugárzás éri, a bőr kipirosodik, viszketni kezd, és 24-48 órán belül égési sérülésekre emlékeztető hólyagok jelennek meg rajta.
Szörnnyé plasztikázta magát a férfihttp://www.life.hu/drlife/20140625-hugo-hernandez-garcia-otthon-plasztikazta-magat-ettol-szornyfejuve-valt.htmlOtthoni, olcsó barkácsmódszerrel szeretett volna nőiesebb arcot magának a férfi. Nagyon csúnyán megjárta.Dr. LifeOrigoBalatoni para - megszólalt Risztov Évahttp://www.life.hu/drlife/20140625-risztov-eva-olimpiai-bajnok-uszono-a-balatoni-verseny-utani-betegsegerol-meselt.htmlElhagyta a kórházat, és otthonában regenerálódik Risztov Éva, aki a Magyar Úszás Napján, a nyílt vízi Európa Kupa-sorozat balatonfüredi versenye után bélhurutpanaszokkal került a debreceni Kenézy kórházba.Dr. LifeOrigoÉlő adásban jelentette be a műsorvezető, hogy mellrákoshttp://www.life.hu/drlife/20140625-elo-adasban-jelentette-be-a-musorvezeto-mellrakjat.htmlJoan Lunden az ABC reggeli műsorában, a Good Morning America élő adásában jelentette be súlyos betegségét.Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.