Tudományos tény lett: a tévénézés halált okozhat!

Forrás: Thinkstock -
betegség tudomány halál tudós tévénézés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Brit tudósok helyett ezúttal egy spanyol egyetem kutatói végezték el a kutatást, amelynek eredménye szerint a túlzásba vitt tévézés halált okozhat.

Beigazolódott legnagyobb félelmünk: a tévé nemcsak butít, hanem valóban romba dönt. A Navarrai Egyetem körülbelül 13 ezer résztvevő bevonásával készítették el kutatásukat, amely négy év megfigyeléseiből táplálkozik.

Forrás: Thinkstock

A módszert sajnos nem ismertették, az eredményeket annál inkább: úgy találták, hogy azok, akik naponta 3 vagy annál több órát töltenek el a tévé előtt, azoknál duplájára nő az olyan betegségek kockázata, mint a rák, szívbetegség vagy agyvérzés, ellentétben azokkal, akik 2 vagy annál kevesebb órát tévéznek.

Mint kiderült, önmagában nem is a tévé bámulása az, ami megölhet. Sokkal inkább azok a szokások, amelyek vele együtt járnak, mint például az egészségtelen rágcsálnivalók eszegetése sorozatnézés közben vagy egy üveg bor elfogyasztása a vasárnap esti film alatt. Miközben meg sem moccanunk. Mielőtt teljesen kétségbeesnénk, hallgassuk meg a kutatás vezetőjének, Dr. Martinez-Gonzalez tanácsát, aki szerint próbáljuk meg csökkenteni a televízió előtt eltöltött időt napi 1-2 órára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.