Ebola-pánik volt Debrecenben: Egy nigériai férfit kellett elkülöníteni

Forrás: AFP -
járvány ebola Debrecen malária fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az MTI információi szerint Ebola fertőzés gyanújával szállítottak kórházba és különítettek el egy nigériai férfit Debrecenben.

A férfi magas láz és rosszullét miatt jelentkezett háziorvosánál. Ellátását az Ebola-járvány miatti fokozott egészségügyi készültség figyelembevételével kezdték meg, és a debreceni Kenézy Kórházba vitték, ahol elkülönítették.

Forrás: AFP

Az ÁNTSZ közölte, hogy a férfi a lázcsillapítás hatására már a rendelőben jobban érezte magát. Mint kiderült, a tünetei nem Ebolára, hanem maláriára utaltak. A férfi nem járt olyan nigériai területen, amelyet a járvány érint.

Ebola magyar szemmel:

A Life.hu korábban telefonos interjút készített egy Ghánában élő magyar férfivel, aki elmondta, milyen a készültség az afrikai reptereken, hogyan védekeznek a fertőzés ellen a helyiek, és milyen lehetőségei lennének a gyógyulásra egy kint élő magyarnak, ha esetleg megfertőződne. Korábbi cikkünket itt érheted el!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.