Fogóval született a kislányom

Forrás: Thinkstock -
elakadás betegség nehéz szülés szülés egészség szülési fogó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egészség megőrzésének vagy visszaszerzésének szempontjából nagyon fontosak azok a hétköznapi esetek, amikor egy-egy olvasó osztja meg a betegségével kapcsolatos történetét. Ezek az írások talán segíthetnek abban, hogy valaki más időben figyeljen fel a tünetekre, elváltozásokra, vagy éppen arra ösztökéli, hogy vállalja be végre a régóta halogatott szűrést. Máskor a megosztott történet a megértésben segít, vagy az események feldolgozásának folyamatát gyorsítja. A szüléssel kapcsolatos történetek pedig különösen hasznosak és népszerűek.

A 33 éves kismama öt éve élt már együtt párjával, amikor úgy döntöttek, itt az ideje a babavállalásnak:

"Nem görcsöltünk rá a dologra, de mindig izgatottan vártuk, mikor látunk két csíkot a teszten. Sajnos nem alakultak túl gyorsan a dolgok, de majdnem két év után végre várandós lettem!
A terhességem idején minden rendben zajlott; bár az elején én is átestem az émelygős, majd a nagyon fáradékony korszakon. A vége felé pedig néha bedagadt a lábam, de összességében nem panaszkodhattam. Az utolsó hónap a babaszoba kialakításával, festéssel, takarítással, nagy rendezkedéssel járt. Ez indította meg a szülést a vártnál 2 héttel korábban…

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Az egyik délután létráztam, pakolgattam, jól éreztem magam. Éjjel 1-kor enyhe görcsökre ébredtem. Jósló fájásokra gondoltam, hiszen azok már korábban is előfordultak. Ám egyre erősebbek lettek, és rendszeressé váltak. A férjemmel reggelig vártunk, majd bementünk a kórházba. Onnan azonban hazaküldtek, mert még csak 1-2 ujjnyira volt nyitva a méhszáj. A délelőttöt nagy izgalomban vajúdtam végig otthon, a férjem sokat segített és mérte az időt. Sokáig elég elviselhető volt a fájdalom, de dél körül már semmi sem volt jó, és újra elindultunk a kórházba. A szülés az utolsó stádiumába ért, az autóban már nem tudtam visszatartani a tolófájásokat. Szerencsére gyorsan beértünk, megvizsgáltak, és mivel teljesen ki voltam tágulva, ezért azt gondoltuk, hogy már csak pár perc választ el bennünket attól, hogy kezünkben tartsuk a kislányunkat. Ekkor körülbelül 1 óra lehetett, és nem sejtettük, hogy a nagy küzdelem még csak most kezdődik."

A szülés további folyamatáról és a végkifejleményről a napidoktor.hu-n olvashatsz bővebben!

Mondd el Te is a történeted!

Minden megosztott információ reményt, segítséget, tippet adhat valakinek a gyógyulásra. Oszd meg velünk történeted, megoldásod a felépülésre, hogy embertársaid erőt meríthessenek általa saját gyógyulásukhoz. Segítsd történeteddel mások gyógyulását!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.