Vigyázz a szívedre! - Szívünk Napja 2014

Forrás: Thinkstock -
szívderítő Szívünk napja egészség szív
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Immár 14. éve ünnepeljük világszerte szeptember utolsó vasárnapján a Szívünk Napját. "2000-ben Sydney-ben indult útjára az ötlet, hogy legalább egy napot foglalkozzunk a szívünkkel" - mondta Dr. Kiss Róbert Gábor, a Magyar Kardiológusok Társaságának elnöke, és egyben a magyarországi rendezvény főszervezője.

Nagyon fontos, hogy vigyázzon mindenki a szívére. Táplálkozzon egészségesen, mozogjon hetente legalább kétszer, illetve próbálja meg elhagyni káros szokásait. A városligeti rendezvényen kívül Magyarországon még hét helyszínen ünneplik a Szívünk Napját.

Forrás: Thinkstock

A városligeti rendezvényen, a Szívünk Napján felnőttek, gyerekek, idősek, egészségesek, szívbetegek és még a kutyák is megtalálják a nekik szóló programokat. Szerencsére a napsütés is hozzájárult a jó hangulathoz, igazi indiánnyári napot tölthettek el a vendégek a ligetben. A zenés-táncos színpadi bemutatók mellett szűrővizsgálatokon, újraélesztési gyakorlaton, tanácsadásokon és egészséggel kapcsolatos játékos teszteken vehettek részt a látogatók. Számos lehetőség volt a szív egészségét megőrző sportokat is kipróbálni. A színpadon folyamatos sportbemutatókkal népszerűsítették a különböző mozgásformákat felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt.

Táplálkozási tanácsokat is kaphattak az érdeklődők a diabétesszel illetve a koleszterinszegény diétával kapcsolatban. Dr. Kiss Róbert Gábor doktor úr sikeresnek ítélte a rendezvénysorozatot, sokan megkeresték őt kérdéseikkel, tehát egyre növekszik az egészségtudatos emberek száma Magyarországon.
Az idei rendezvény újítása, hogy biciklisek járták körbe a várost, utat mutattak a Városliget felé azoknak, akik esetleg nem hallottak az eseményről.

Az Szívderítő.hu csapata is aktívan kampányolt az egészséges életmód mellett, a Szívderítő sátor nyereményjátékkal várta a látogatókat, illetve bárki videoüzenetet is küldhetett szeretteinek, üzenve, hogy vigyázzanak az egészségükre.

A Szívderítő orvosi fórum főszerkesztője, Kéky Kira, egészségügyi szakújságíró is válaszolt a vendégek kérdéseire. A Barátok Közt gyönyörű sztárja, Nyári Diána is ellátogatott a Szívderítő sátorhoz és készségesen regisztrált az oldalra. Népszerű magyar sztárok is kiállnak az egészséges életmód mellett, többen részt vettek a véradáson is, megmutatva, hogy nekik is ugyanúgy figyelniük kell szívükre, érrendszerükre, mint mindenki másnak.

Forrás: Life.hu

Az esemény egész napos műsorvezetői, Kiss Ramóna és Rékasi Károly voltak. Ők egy kiemelten fontos feladatot is adtak mindenkinek: A telefonunkat ne csak szórakozásra használjuk, hanem arra is, hogy másoknak segítsünk, ha bajban van!

Nyakas panaszok - előzd meg a görcsös fájdalmathttp://www.life.hu/drlife/20140924-a-nyak-heves-fajdalmat-gorcsoket-erdemes-megelozni.htmlAmikor estéről estére úgy érzed, szinte mozdítani sem tudod és fáj a fejed, görcsölnek a nyaki izmaid, zúg a füled és szédülsz, akkor nagy valószínűséggel elérted azt a pontot, amit már nem hagyhatsz figyelmen kívül. Az ilyen jellegű nyaki panaszok rendkívül gyakoriak, ahogy az is, hogy szinte csak az utolsó pilanatban kapunk észbe. Pedig a heves fájdalmat okozó ideggyulladásokat az esetek többségében meg lehet előzni. A Life.hu, Benke Rita természetgyógyász szakértőjével járta körbe a betegséget.Dr. LifeThinkstockSzív és keringési betegségek - te is megelőzheted!http://www.life.hu/drlife/20140926-a-sziv-es-errendszeri-megbetegedeseket-meg-lehet-elozni.htmlA szívinfarktus, valamint a keringési problémákkal összefüggő betegségek vezető haláloknak számítanak a Föld számos országában. Amerikában minden harmadik percben meghal valaki keringési elégtelenség miatt, egy másik statisztikai adat arról számol be, hogy az Egyesült Államokban minden ötödik ember érintett a problémában.Dr. Life--Fogóval született a kislányomhttp://www.life.hu/drlife/20140924-a-szulesi-elakadasok-veszelyesek-a-szulesi-fogo-azonban-segithet.htmlAz egészség megőrzésének vagy visszaszerzésének szempontjából nagyon fontosak azok a hétköznapi esetek, amikor egy-egy olvasó osztja meg a betegségével kapcsolatos történetét. Ezek az írások talán segíthetnek abban, hogy valaki más időben figyeljen fel a tünetekre, elváltozásokra, vagy éppen arra ösztökéli, hogy vállalja be végre a régóta halogatott szűrést. Máskor a megosztott történet a megértésben segít, vagy az események feldolgozásának folyamatát gyorsítja. A szüléssel kapcsolatos történetek pedig különösen hasznosak és népszerűek.Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.