Immár 14. éve ünnepeljük világszerte szeptember utolsó vasárnapján a Szívünk Napját. "2000-ben Sydney-ben indult útjára az ötlet, hogy legalább egy napot foglalkozzunk a szívünkkel" - mondta Dr. Kiss Róbert Gábor, a Magyar Kardiológusok Társaságának elnöke, és egyben a magyarországi rendezvény főszervezője.

Nagyon fontos, hogy vigyázzon mindenki a szívére. Táplálkozzon egészségesen, mozogjon hetente legalább kétszer, illetve próbálja meg elhagyni káros szokásait. A városligeti rendezvényen kívül Magyarországon még hét helyszínen ünneplik a Szívünk Napját.

Forrás: Thinkstock

A városligeti rendezvényen, a Szívünk Napján felnőttek, gyerekek, idősek, egészségesek, szívbetegek és még a kutyák is megtalálják a nekik szóló programokat. Szerencsére a napsütés is hozzájárult a jó hangulathoz, igazi indiánnyári napot tölthettek el a vendégek a ligetben. A zenés-táncos színpadi bemutatók mellett szűrővizsgálatokon, újraélesztési gyakorlaton, tanácsadásokon és egészséggel kapcsolatos játékos teszteken vehettek részt a látogatók. Számos lehetőség volt a szív egészségét megőrző sportokat is kipróbálni. A színpadon folyamatos sportbemutatókkal népszerűsítették a különböző mozgásformákat felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt.

Táplálkozási tanácsokat is kaphattak az érdeklődők a diabétesszel illetve a koleszterinszegény diétával kapcsolatban. Dr. Kiss Róbert Gábor doktor úr sikeresnek ítélte a rendezvénysorozatot, sokan megkeresték őt kérdéseikkel, tehát egyre növekszik az egészségtudatos emberek száma Magyarországon.
Az idei rendezvény újítása, hogy biciklisek járták körbe a várost, utat mutattak a Városliget felé azoknak, akik esetleg nem hallottak az eseményről.

Az Szívderítő.hu csapata is aktívan kampányolt az egészséges életmód mellett, a Szívderítő sátor nyereményjátékkal várta a látogatókat, illetve bárki videoüzenetet is küldhetett szeretteinek, üzenve, hogy vigyázzanak az egészségükre.

A Szívderítő orvosi fórum főszerkesztője, Kéky Kira, egészségügyi szakújságíró is válaszolt a vendégek kérdéseire. A Barátok Közt gyönyörű sztárja, Nyári Diána is ellátogatott a Szívderítő sátorhoz és készségesen regisztrált az oldalra. Népszerű magyar sztárok is kiállnak az egészséges életmód mellett, többen részt vettek a véradáson is, megmutatva, hogy nekik is ugyanúgy figyelniük kell szívükre, érrendszerükre, mint mindenki másnak.

Forrás: Life.hu

Az esemény egész napos műsorvezetői, Kiss Ramóna és Rékasi Károly voltak. Ők egy kiemelten fontos feladatot is adtak mindenkinek: A telefonunkat ne csak szórakozásra használjuk, hanem arra is, hogy másoknak segítsünk, ha bajban van!