Szexi vagy kényelmes – Tévhitek és tippek, ha bugyivásárlás előtt állsz

Forrás: Thinkstock -
fehérnemű betegség szexi egészség intim terület védelme
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A női fehérnemű az a ruhadarab, ami biztosan felkelti mindkét nem érdeklődését, persze más-más okokból. A férfiak fantáziáját izgatja és számukra a lényeg, hogy szexi darabot viseljen a kedvesük. De a nők jól tudják, ha vásárolni indulnak, sokkal több szempontot kell szem előtt tartani: számít az anyag, a szín, a forma, hiszen amellett, hogy szeretnének csábítóak lenni, fontos, hogy jól is érezzék magukat. 

Bridget Jones esetét mindenki ismeri, de valószínűleg senki sem szeretne ebbe a hibába esni. De létezik olyan alapdarab, amely szexi és nem kell feláldozni a kényelem oltárán?

Forrás: Thinkstock

Ne felejtsd az alapvető funkciót!

A számos választási szempont mellett nem szabad elfelejteni, hogy a női bugyinak mi is az elsődleges feladata. Alapvetően védelmi funkciót lát el, vagyis takar. Ám a hűvösebb időszakokban arra is figyelni kell, hogy az alsónemű megfelelően melegítsen. Egy jó szabású fehérnemű körülöleli a testet, véd a széltől, így segít megakadályozni a felfázást. Pirulós szempontnak tűnik, keveset beszélünk róla, de fontos a szellőzés is. Mondjuk ki bátran: egy jó fehérneműnek szellőznie is kell, hiszen a különböző fertőzéseket ez is segít elkerülni. A bugyi anyaga ebből a szempontból is lényeges. A műszálas anyagból készült fehérneműk jobban befüllednek, mint a természetes, bőrbarát anyagok, ideális körülményeket teremtve ezáltal a kórokozók elszaporodásának. A legjobb anyag erre a célra a pamut, ami ráadásul kevésbé irritálja az érzékenyebb testtájak bőrét.

Tangakutatás: veszélyes vagy sem

A méretet tekintve is széles a választék: a két véglet a falatnyi tanga és az alakformáló bugyi. Az előbbiről számos forrásból hallhattuk már, hogy egészségtelen. Az első feltételezés, amiért egészségtelennek tekinthetjük, az az elhelyezkedése. A fehérneműk azt a célt szolgálják, hogy pajzsként védjék az érzékeny területeket a durva külső ruházattól. Mivel a tanga tulajdonképpen csak egy vékony szövetcsík, nem igazán képes betölteni ezt a szerepet. Az anyaga sem feltétlenül kíméli a bőrt, könnyen felhorzsolhatja az érzékeny területeket. Bár mindez valóban helytálló kijelentés, egy tangakutatás azt is kiderítette, hogy azért mégsincs vész tangafronton. Japánban olyan nőket vizsgáltak, akik tangát viseltek, a különbség csupán annyi volt, hogy egy részük pamut, a többiek műszálas bugyit hordtak. A kutatás eredményeként kiderült, hogy az egészséges nőknél nem váltott ki semmilyen betegséget a tanga, csupán a pamut jobban szellőzött, a műszálas pedig több kellemetlenséget okozott a viselőknek. Így a minimálfehérnemű-kedvelők csoportja fellégezhet, nem egészségtelenebb a tanga a bővebben szabott bugyiknál, csak nem mindegy, miből készül. Az alakformálásra kifejlesztett fehérnemű azonban más kérdés, a szélsőségesen szűkre tervezett és szabott fehérnemű egyértelműen elszorítja a vérkeringést, így az egészségtelen kategóriába esik.

Szexi vagy kényelmes – Tévhitek és tippek, ha bugyi vásárlás előtt állsz, dr. life Forrás: Thinkstock

Ezt a két típust nemcsak azért választjuk mi nők, mert egészséges vagy szexi, hanem azért is, mert a szettünk kiegészítője lehet. Egy szexi tanga nemcsak akkor fontos, ha lekerül a ruha, hanem akkor is, amikor rajtunk van, hiszen ez a falatnyi darab nem látszik a szoknya vagy a nadrág alatt. Az alakformáló azonban addig lényeges, míg a felsőruházat takarásában lapul, hiszen a cél a szemérmes és megbocsátható csalás. Ám bármennyire is szeretnénk karcsúbb sziluettet, ne éljünk túl gyakran ezzel a megoldással.

Varrás nélküli, lézerszabott, C-string - a legújabb irányvonalak is menők

A stylistok szerint csakúgy, mint a melltartóknál, a bugyik esetében is van néhány darab, ami nem hiányozhat a szekrényünkből. Szín szerint a három alapdarab: a fehér, a fekete és a testszínű. A könnyű anyagú ruhák szuper alsóneműje a lézervágott bugyi. Ez egy speciálisan szabott, varrás nélkül gyártott darab, ami „nem vág be” a kritikus részeken. A legfurcsább és legújabb bugyitípus azonban a C-string elnevezésű szuperszexi darab, aminek oldalpántja sincs. Itt is érvényes azonban, hogy az anyag mindent visz. Vagyis olyat válasszunk, amely természetes pamutból vagy selyemből készült.

A nőgyógyászok természetesen a bugyiviselés praktikus oldalára hívják fel a figyelmet. Alváshoz és nappali használathoz pamutból készült darabokat ajánlanak, és a szintetikus anyagokat csak a csábításra javasolják, mivel az tartós viselés esetén bőrpírt és más kellemetlenséget is okozhat. A tangában való alvás sem ajánlott, erre inkább a hagyományos vagy franciabugyit javasolják.

Egyetlen perc alatt kiderülhet, milyen a párkapcsolatodhttp://www.life.hu/drlife/20141115-egyperces-modszer-parkapcsolat-elemzesre.htmlMagyar pszichológus kutatók kidolgoztak egy új módszert, amivel hatvan másodperc alatt meglepő információkat tudnak feltárni a párkapcsolatokról.Dr. Life--Elsavasodás intim területen - a hüvelyi pH-változás okaihttp://www.life.hu/drlife/20141110-elsavasodas-a-huvely-bakteriumflorajanak-megvaltozasa.htmlAz intim terület a test egyik legérzékenyebb pontja, így mindenki igyekszik odafigyelni a higiéniára, megóvni a betegségektől és többszörös figyelmet fordít rá. De mi történik, ha nem elég az odafigyelés és felborul az egészséges rend? Milyen tisztálkodó szereket érdemes használni és milyen mennyiségben? Mit tehetünk, amikor a normál pH-érték megváltozott?Dr. LifeThinkstock"Megerőszakolt, és én csak arra tudtam gondolni, nem így akarok meghalni" - Akik kamera előtt is megtörték a csendethttp://www.life.hu/drlife/20141119-tord-meg-a-csendet-video-masodik-buli-utan-eroszakolta-meg.htmlA Törd meg a csendet! felhívásra olyan erőszakot elszenvedett nők is jelentkeztek, akik nemcsak levélben írták le az ellenük elkövetett agressziót, de kamera előtt is vállalták történetüket. Az áldozatokkal Szily Nóra, a Life.hu sztárszerzője készített interjút.Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.