Itt a patika- és orvosiügyelet-kereső ingyenes mobilalkalmazás, amelynek segítségével könnyen megtalálhatod, hova tudsz menni baj esetén.

Az ünnepek idején nehéz tájékozódni, hogy mikor, hol, melyik gyógyszertár van nyitva, és melyik kórház tart ügyeletet. A HáziPatika.com EgészségGPS nevű ingyenes alkalmazással azonban könnyedén megtalálhatod a legközelebbi ügyeletes patikát, egészségügyi intézményt ebben az időszakban is. Az alkalmazás akkor is gyors segítségedre lehet, ha egy idegen városban kell azonnal orvosi ügyelet vagy nyitva tartó gyógyszertár. 

Forrás: Thinkstock

A folyamatosan frissülő adatbázisban gyógyszertárak, kórházak és egyéb gyógykészítményt értékesítő üzletek (benzinkutak, drogériák) mellett sürgősségi fogamzásgátlási ambulanciák és gyermekorvosi ügyeletek is szerepelnek.

Az EgészségGPS Android operációs rendszerrel rendelkező okostelefonokra IDE kattintva ingyenesen letölthető.

Gyógyszertárak esetében december 24-én a szombati napra vonatkozó nyitvatartási rend lesz érvényben, de többnyire rövidített munkarendben. December 25-én és 26-án a gyógyszertárak a működési engedélyükben rögzített, munkaszüneti napra vonatkozó előírásoknak megfelelően látnak el ügyeleti, készenléti szolgálatot. 
December 27-én szombaton, valamint 28-án vasárnap a szokásos rend szerint működnek azok a patikák, amelyek hétvégi napokon egyébként is nyitva tartanak, ilyenek például a bevásárlóközpontokban működők.
Az ügyeletes gyógyszertárakról az ÁNTSZ honlapján is lehet tájékozódni ITT