Sikeres újraélesztés egy fővárosi dohányboltban

Forrás: Thinkstock -
betegség szívroham szívderítő szívleállás egészség szív
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Április első hetében a fővárosban, egy III. kerületi dohányboltban rosszul lett egy 60 év körüli férfi. Leállt a szíve. 

A segélyhívást fogadó mentésirányító telefonos segítségével az üzletben tartózkodók azonnal megkezdték az újraélesztést, a kiérkező mentők pedig defibrillátorukkal sikeresen beindították a szívműködést – tájékoztat a Szívderítő.hu.

Forrás: Thinkstock

Két nappal korábban kísértetiesen hasonló életmentés zajlott Veszprém megyében, ahol egy ajkai fodrászüzletben élesztettek újra civilek és mentők egy 55 év körüli férfit – ismertette az esetet Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és PR-igazgatója.

Életet mentenek a Valami Amerika 2. sztárjai:

Köztudott, hogy az újraélesztéshez az egyik legjobb zene a Bee Gees Stayin Alive című száma, az Országos Mentőszolgálat is ezt a zenét használva készítette el az alábbi, szórakoztatóan tanító videót, amelyből te is bátorítást kaphatsz az életmentésre. Ebben a Valami Amerika sztárjai segítenek. Nézd meg a különleges kisfilmet ITT!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.