petefészekrák betegség méhnyakrákszűrés Petefészekrák Világnap rák (betegség) egészség petefészek méhnyakrák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nőgyógyászati daganatos megbetegedésekre hívja fel a figyelmet a május 8-i, Petefészekrák Világnap apropóján az alábbi kampányfilm. A különleges videóben a petefészek-és méhnyakrákban érintett túlélők és támogató hírességek hasára festett Pál Gergő, testfestő művész.

A filmben két érintett, Tóth Icó, az Alapítvány elnöke és Simó Vivien osztják meg történetüket; ennek kapcsán Dr. Révész János centrumvezető főorvos ismerteti a legújabb terápiás lehetőségeket, illetve Dr. Koiss Róbert nőgyógyász, onkológus a méhnyakrák legmodernebb szűrési módszereit:

Mell- és petefészekrák: öröklődő tragédia:

A BRC1 és BRC2 gének felelősek a generációkon végigvonuló mell- és petefészekrákok nagy részéért. Híres színésznőktől egészen az átlagos háziasszonyokig bárki hordozhatja, ám a korai felismerés többségüket megmentheti a rák kialakulásától vagy végzetessé válásától. A témáról bővebben itt írtunk korábban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.