13 kalóriát – vagyis nagyjából 4 darab szőlőszemnek megfelelő ételt – fogyasztott naponta a 23 éves glasgow-i lány, Lydia Davis, aki majdnem belehalt az anorexiába.

Lydia egy betegségét követően határozta el, hogy egészséges étkezésbe kezd. Sajnos a lány túlzásba esett, és megszállottá vált. Így az egészséges táplálkozásból az lett, hogy már szinte semmit nem evett.

IllusztrációForrás: Thinkstock

Mivel a lány a családjától távol járt egyetemre, a szülei nem tudtak a problémáról. A barátai azonban észrevették, hogy gond van, hiszen egy nyaraláson naponta csak egy diétás kólát ivott a fiatal lány. Ők azonban – számunkra érthetetlen módon – nem tudták, hogyan hozzák fel a témát. Lydia állapota ezért egyre csak romlott. „Emlékszem, hogy feküdtem az ágyamon, és azt gondoltam, hogy ha most elalszom, nagy eséllyel meghalok. Tudtam, hogy belehalhatok, mégsem akartam enni" – mondta a lány.

Az anorexia mellé egy idő után alkoholproblémák is társultak. Előfordult, hogy egy nap megivott két liter bort, de más folyadékot, vagy ételt nem fogyasztott.

A lány barátai végül felvették a kapcsolatot a szülőkkel, akik rögtön több orvoshoz is elvitték Lydiát. Meglepő módon csak a hatodik orvos jött rá, hogy anorexiáról van szó. Azóta négy év telt el, és Lydia csodával határos módon a gyógyulás útjára lépett. Ma már normális a súlya, 38-as méretet hord. Sajnos csontjai és ízületei azonban tartós károsodást szenvedtek.

Lydia manapság egy blogot ír, és a könyve is készül már. „Azzal, hogy megosztom a történetemet, remélem, hogy segíthetek másokon. Az embereknek a zörgő csontok helyett azt kellene észrevenniük, hogy mi van az anorexiások szomorú tekintete mögött" – mondta a betegséget leküzdő lány.

A képeket itt nézheted meg róla.

 

Egy anorexiás lány hétköznapjai
A Life.hu néhány megrázó fotón keresztül megmutatja, mire képes ez a betegség, ha nem figyelünk rá oda kellőképpen.