Ő az orvos, akit kiebrudálnának a a Columbia Egyetemről

Forrás: AFP/Robin Marchant -
szívderítő orvos Columbia Egyetem botrány sebész
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tíz amerikai orvos arra szólította fel a Columbia Egyetemet, hogy szüntesse meg Dr. Mehmet Öz, azaz a tengerentúlon több tévéműsorból is ismert Dr. Oz egyetemi munkaviszonyát, mivel az orvos viselkedése nem fér össze az egyetemi tanári pozícióval.

A szív- és mellkasi sebészként tevékenykedő, emellett pedig televíziós show-műsorokból ismert, török származású Dr. Mehmet Öz a levél aláírói szerint lenézi a bizonyítékokon alapuló gyógyítást, alaptalanul uszít a genetikailag módosított élelmiszerek ellen, és pusztán pénzügyi érdekből sarlatánsággal felérő terápiákat reklámoz - írja a Szívderítő.hu.

Dr. Mehmet Öz Forrás: AFP/Robin Marchant

"Meglepetéssel és félelemmel tölt el bennünket az a tény, hogy a Columbia Egyetem Orvosi és Sebészi Kollégiuma megengedi, hogy Dr. Mehmet Öz a Sebészeti Tanszék alkalmazottja, sőt vezetőhelyettese legyen" - írják az orvosok. Véleményük szerint Dr. Oz televíziós szereplései során összeférhetetlenségről, valamint egyoldalú látásmódról tesz tanúbizonyságot, amikor a különféle kezelési lehetőségek kerülnek szóba. Ennélfogva pedig félrevezeti és veszélybe sodorja a nézőket, ami már önmagában is elfogadhatatlanná teszi személyét a neves egyetem számára.

Hogy pontosan mi a probléma a szakemberrel és a munkásságával, kiderül a Szívderítő.hu cikkéből!

Így dolgoznak benned a BRCA1 és BRCA2 gének - lesd meg, mit művelnek!http://www.life.hu/drlife/20150506-petefeszekrak-majus-8-ai-vilagnapja-mindent-a-brca1-es-brca2-genekrol.htmlMár a kilencvenes évek közepén beazonosítottak olyan géneket, amelyek mutációi növelik bizonyos örökletes rákfajták kialakulásának kockázatát. Ilyenek az emlőrákkal és a petefészekrákkal kapcsolatba hozható BRCA1 és BRCA2 gének. A petefészekrák május 8-ai világnapján velük ismerkedünk.Dr. LifeThinkstockMa van a petefészekrák világnapja: Angelina Jolie, Pierce Brosnan és Partick Dempsey üzennek nekedhttp://www.life.hu/drlife/20150506-majus-8-a-petefeszekrak-vilagnapja-angelina-jolie-pierce-brosnan-patrick-dempsey-meselnek.htmlAhogy arról korábbi, Minden nő mályvavirág, csak van, akinek megsérül a szirma című írásunkban beszámoltunk, május 8. a Petefészekrák Világnapja. Ezért most sztárok történeteinek ölelésében gyűjtöttünk össze mindent, amit tudnod kell erről a kórról.Dr. Life--Férfiak veszélyben - A monogám párkapcsolat a hosszú élet titka?http://www.life.hu/drlife/20150506-ferfiak-veszelyben-a-monogam-parkapcsolat-a-hosszu-elet-titka.htmlAz elmúlt napokban több helyen – többek között a Szívderítőn is – olvashattunk arról, hogy minél több felesége van egy férfinak, annál nagyobb nála a szívbetegség kialakulásának lehetősége. Ezt pedig az első olyan kutatás eredményei alapján tudják, amely kifejezetten a poligámia egészségre gyakorolt hatásait vizsgálta.Dr. LifeThinkstockNyelvpiercing babáknak: ezért kell átlőni az újszülöttek nyelvét?http://www.life.hu/drlife/20150505-nyelvpiercing-belovese-szules-utan-kulturalis-okokbol-es-a-hasonlosag-miatt.htmlGyermekünk füleit lazán kilövetjük még csecsemőkorban, mondván, jobb akkor túlesnie rajta, mintha tíz év múlva kellene majd elszenvednie, hogy átszúrják a fülét. Miért lenne mindez másképp, ha a baba nyelvéről van szó? De persze miért is kell piercing egy újszülöttnek? Egy álkismama elmesélte nekünk.Dr. Life--Asztmás gyerekből egészséges felnőtt: Ki lehet nőni ezt a nyavalyát?http://www.life.hu/drlife/20150504-asztmas-gyerekbol-egeszseges-felnott-ki-lehet-vajon-noni-ezt-a-nyavalyat.htmlMa már mindennek van világnapja, szoktuk mondani legyintve. Mindennek, így természetesen az asztmás megbetegedéseknek is. Május 5-e tehát az Asztma Világnapja, így most a gyermekkori, a serdülőkori és a felnőttkori betegség jellemzőivel is foglalkozunk.Dr. LifeThinkstockA természetes gyógyulás már nem is játszik? Ne spájzolj be a tablettákból!http://www.life.hu/drlife/20150430-koleszterinszint-termeszetes-gyogyulasa-mar-nem-is-jatszik-ne-spajzolj-be-a-tablettakbol.htmlEmberek ezrei, milliói élnek nap mint nap úgy, hogy egy, vagy akár többféle gyógyszert is szednek, illetve folyamatos diétát tartanak a megfelelő egészségi állapotuk fenntartása érdekében. De vajon tényleg az egészségüket ápolják ezzel? Nem lehet, hogy természetes úton is lehetne gyógyulni, de ma már mindenre inkább tablettákat szedünk?Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.