Tíz amerikai orvos arra szólította fel a Columbia Egyetemet, hogy szüntesse meg Dr. Mehmet Öz, azaz a tengerentúlon több tévéműsorból is ismert Dr. Oz egyetemi munkaviszonyát, mivel az orvos viselkedése nem fér össze az egyetemi tanári pozícióval.

A szív- és mellkasi sebészként tevékenykedő, emellett pedig televíziós show-műsorokból ismert, török származású Dr. Mehmet Öz a levél aláírói szerint lenézi a bizonyítékokon alapuló gyógyítást, alaptalanul uszít a genetikailag módosított élelmiszerek ellen, és pusztán pénzügyi érdekből sarlatánsággal felérő terápiákat reklámoz - írja a Szívderítő.hu.

Dr. Mehmet ÖzForrás: AFP/Robin Marchant

"Meglepetéssel és félelemmel tölt el bennünket az a tény, hogy a Columbia Egyetem Orvosi és Sebészi Kollégiuma megengedi, hogy Dr. Mehmet Öz a Sebészeti Tanszék alkalmazottja, sőt vezetőhelyettese legyen" - írják az orvosok. Véleményük szerint Dr. Oz televíziós szereplései során összeférhetetlenségről, valamint egyoldalú látásmódról tesz tanúbizonyságot, amikor a különféle kezelési lehetőségek kerülnek szóba. Ennélfogva pedig félrevezeti és veszélybe sodorja a nézőket, ami már önmagában is elfogadhatatlanná teszi személyét a neves egyetem számára.

Hogy pontosan mi a probléma a szakemberrel és a munkásságával, kiderül a Szívderítő.hu cikkéből!