Guinness-rekordot állítottak fel New Yorkban, a Times Square-en múlt hét csütörtökön, amikor több száz ember végzett újraélesztést bábukon, összesen 12 órán át.

Forrás: Thinkstock

250 ismert személy (köztük több politikus) is részt vett a Guinness-rekord felállításában, amely arról szólt, hogy egy időben a legtöbben végezzék váltóban az elsősegélynyújtást. Az esemény 12 órán keresztül zajlott, és végül 700 résztvevő gyakorolta a mellkaskompressziót a bábúkon - tájékoztat a Szívderítő.

Az eseményre meghívtak olyanokat, akik maguk is túléltek szívhalált, mert valaki a környezetükben elkezdte az újraélesztésüket.

Ők maguk is részt vettek a Guinness-rekord felállításában, mely során legalább 60 lenyomást kellett végezni 100/perc frekvenciával - a résztvevők tehát kevesebb mint egy percig végezték az életmentő mozdulatokat, aztán felváltották őket.

Az Amerikai Szívtársaság több díjat osztottak ki a résztvevők között: Jerry Kertesz a felesége életét mentette meg, mivel a munkahelyén tanult újraélesztést és volt lélekjelenléte, hogy elsősegélyt nyújtson. Szintén elismerésben részesült Brandon Johnson és Nick Farber, akik egy floridai nő életét mentették meg.