Sajnos mégsem hozta meg a várt javulást Czeizel Endre harmadik kemoterápiás kezelése. A genetikusnak már a légzés is egyre nehezebben megy. 

Ahogyan arról korábban a Life.hu is beszámolt, Czeizel Endre leukémiája kiújult, azóta pedig folyamatos kezeléseknek veti alá magát. A genetikus a harmadik kemoterápiás kezeléstől várta, hogy eldönti a sorsát, azaz, hogy azt követően kiderül, merre mozdul el az egészségi állapota. Sajnos a kezelést követően is aggasztó hírek érkeztek felőle. 

Fotó: Zsigmond László/Life.hu

"Nem vagyok jól (...) Sajnos a harmadik kemó nem hozta meg a várt eredményt. A daganatos sejteket tablettás kemóval tudják ugyan csökkenteni, csak ez sajnos tönkreteszi a vörös vérsejteket. Hamarosan megyek a kórházba, ahol egy különleges beavatkozással próbálnak javítani az állapotomon" - fejtette ki Czeizel a Blikknek. A tudós azonban egy idő után arra kérte a lap munkatársát, szakítsák meg a telefonbeszélgetést, mert már a levegővétel is nehezére esik. 

"Kérem, tegyük most már le a telefont. Egyre nehezebben kapok levegőt, és úgysem szeretnék ennél többet mondani" – mondta a genetikus, aki hozzátette, köszöni szépen mindenkinek az aggódó jókívánságokat.