Élő adásban sírta el magát az énekesnő, amikor betegségéről és a vele járó tortúráról beszélt az ABC News televíziós csatornának.

Bár Avril Lavigne elmondása szerint egyre jobban van, a mögötte álló nehéz időszakról és a betegségével való küzdelméről még mindig nehezen tud könnyek nélkül beszélni.

Forrás: AFP/John Parra

A kanadai énekesnő, aki idén vallotta be először, hogy Lyme-kórral diagnosztizálták, az ABC Newsnak adott interjújában mondta el, mi történt vele azóta, hogy közel 2 évvel ezelőtt megállapították nála a betegséget.

"Ez a második esélyem az életre"- kezdte könnyeivel küszködve a 30 éves énekesnő. „Most tartok a kezelésem felénél. Sokkal jobban érzem magam. Sok előrelépést látok, és hálás vagyok a tudatért, hogy százszázalékosan felépülök majd" - mondta el Avril, aki tavaly október óta az gyakorlatilag az ágyához kötve élt, annyira le volt gyengülve a Lyme-kórtól. Több orvosnál is járt, végül 8 hónap után sikerült egy Lyme-specialistát találnia. Avril reméli, hogy története felhívja az emberek figyelmét erre a betegségre. „Van remény. A Lyme-kór gyógymódja létezik. És jobban lehetsz" - hangsúlyozta.

A videót alább tekintheted meg:

Kullancs - Az egyik legveszélyesebb vérszívó
Avril Lavigne-t elmondása szerint feltehetően egy kullancs csípte meg, így kapta el a rettegett Lyme-kórt. A szabadtéri programokról sajnos mi, földi halandók is hazavihetünk néhány csimpaszkodó kullancsot anélkül, hogy észrevennénk. Hogy milyen komoly betegségeket hordozhatnak még ezek a vérszívók, ezekről bővebben ide kattintva olvashatsz.