Isa-Bella Leclair, akinek betegségéből kifolyólag egyik lába nagyobb, mint a másik, tudja, miről beszél, amikor az önbizalom fontosságát hirdeti. Érdemes tanulni a testi rendellenességgel élő lánytól!

Az önbizalom fontosságát hirdeti, ezért még egy szál bikinire is levetkőzött Isa-Bella Leclair, akinek egy születési rendellenesség miatt az egyik lába kétszer nagyobb a másiknál.

Forrás: Northfoto

A 19 éves kanadai lánynak, aki az úgynevezett Parkes–Weber-szindrómától szenved, az a nem titkolt szándéka, hogy leszámoljon a szépségről alkotott téveszmékkel, és felhívja erre a ritka betegségre a figyelmet. 

Nem az állapotom határoz meg engem, és kizárt, hogy emiatt ne vegyek fel bikinit vagy egy csinos ruhát. Számomra az önbizalom a legfontosabb, mert ha az emberek látják, hogy valaki jól érzi magát a bőrében, még ha fogyatékos is, akkor sem szánalommal, hanem csodálattal néznek rá" – mondta el a Daily Mailnek Isa-Bella, aki nemrég a szülővárosában szervezett szépségversenyen győzedelmeskedett. 

A főiskolára járó lány jobb lába 18 kilogrammot nyom, emiatt több sportról is le kellett mondania, szűk farmert pedig egyáltalán nem viselhet. Rendszeresen kap nyirokcsomómasszázst, a nagy melegben pedig kompressziós harisnyát kell hordania, hogy megakadályozza a láb duzzadását. Isa-Bella mára megszokta a kíváncsiskodókat, és megtanult együtt élni a betegségével. Ragaszkodom ahhoz, hogy egyszerű életet éljek, és ne bonyolítsam túl a dolgokat.”

Parkes–Weber-szindróma: egy ritka, veleszületett állapot
A Parkes Weber-szindróma egy születési rendellenesség, amelyet a nagyszámú abnormálisan működő erek okoznak. A betegség sokban hasonlít a Klippel–Trénaunay-szindrómához, és a kezelésük is sokban megegyezik, a Parkes–Weber-szindrómás gyerekeknél azonban arteriovénás rendellenesség alakulhat ki, ami szívelégtelenséget is okozhat. A nem megfelelően kezelt PWS duzzanatot, vérzést, kapilláriselváltozást, foltokat okozhat a végtagokban, és mivel nagy mennyiségű vér áramlik az adott végtagba, a szívet is jobban megviseli.