A súlyos balesetet szenvedett Jules Bianchi édesapja kezdi elveszíteni a reményt, hogy fia valaha is felépül. 

Fia állapotát látva, állítása szerint, egyre kevésbé optimista Bianchi édesapja. Tavaly október óta nem ébredt fel a Forma-1-es versenyző a kómából. Családja néha beszámol Bianchi állapotáról, azonban édesapja legutóbb nagyon szomorúan nyilatkozott. Elárulta, fiát látva nem túl bizakodó. 

„Ez elviselhetetlen, napi tortúra. Olykor már úgy érezzük, beleőrülünk, mert számunkra ez még annál is rosszabb, mintha meghalt volna. És még csak nem is tudunk rajta ennél többet segíteni” – olvasható a Telesporton a nyilatkozat.  

Forrás: AFP/Jung Yeon-Je

Elárulta, Jules néha megszorítja az ágya mellett állók kezét, de nem tudják, ez csak reflex-e. „Az idő telik, én pedig egyre kevésbé vagyok optimista ahhoz képest, ami két-három hónappal a baleset után volt, amikor még reménykedtünk a javulásban. Egy bizonyos ponton túl bizony szembe kell nézned a helyzet súlyosságával.” 

"Azt mondta nekünk, hogy ha valamikor hasonló balesete lenne, mint Michael Schumachernek, nagyon nehezen tudná elfogadni a helyzetet. Mert neki ez volt az élete” – fogalmazott az édesapa.