Solti Ádámra születése után számtalan műtét várt, mert dongalábbal született.

Solti Ádám lába gyakran fáj, mert a születési rendellenség kisgyermekkora óta kísérti a színészt. A hétköznapokban pedig hamar elfárad a lába, de van, aki ilyenkor kedves kényeztetéssel enyhíti a kellemetlenségeit – írja a Bors

Fotó: Zsigmond László/Life.hu

„Gyerekkoromban rengeteget voltam kórházban, mert dongalábbal születtem, sokszor meg kellett műteni. Az elsőnél 4 éves lehettem. Nagyon féltem. Megoperáltak, összedrótozták a lábam. Muszáj volt, mert a térdem előre állt, a bal lábfejem meg befelé fordult. Az első kettő nagy műtét volt, aztán kisebbek következtek. Néhány év alatt lezajlott, de édesanyámat nagyon megviselte. Évekig volt gipszben a bal lábam, egy anyának nem könnyű ezt látni. Onnan lehetett tudni, hol vagyok, hogy kopogott a gipszem, amerre jártam. Mintha kolomp lett volna a nyakamban. Édesanyámnak a szíve szakadt meg értem" – mesélte a színész, akit ma már kedvese ápolgat.

„Szerencsémre a menyasszonyom ápol, ha pihenésre van szükségem. Mindenkinek van keresztje, gyenge pontja. Ami Achillesnek a sarka, nekem az egész lábam" – mosolygott Ádám.

Dongalábbal született, mégis modell lett
A Life.hu cikkében a dongalábbal született Lizzy Holmesról olvashatsz, aki a betegsége dacára is sikeres modellkarriert futott be.