Dupla kézátültetést hajtottak végre a végtagvesztett kisfiún

Forrás: MTI -
mosoly ébredés végtag kézátültetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Egyesült Államok legfiatalabb kettős kézátültetésen átesett páciense lett az a nyolcéves kisfiú, akinek korábban egy súlyos fertőzés miatt kellett amputálni a végtagjait.

Zion Harvey alkarjait vastag kötések borították, ám új kezei már láthatóak voltak az őt kezelő philadelphiai kórház keddi sajtótájékoztatóján, amelyen a kisfiú hatalmas mosollyal üdvözölte az egybegyűlteket. Zion megmutatta, hogy ugyan még csak finoman, de képes mozgatni az új végtagjait, és elmondta, hogy "elsőre furcsa, de aztán jó érzés" volt felébredni az új kezekkel.

Forrás: MTI

A Maryland állambeli Owings Millsből származó kisfiún a hónap elején hajtották végre a transzplantációt a Philadelphiai Gyermekkórházban, ám az orvosok csak most számoltak be a majdnem 11 órás beavatkozás részleteiről. A negyvenfős orvosi csapat acéllemezeket és csavarokat használva rögzítette egymáshoz a kisfiú saját és új csontjait, majd a sebészek elvégezték az artériák, vénák, izmok, ínak és idegek összekötését.

„A kisfiú mosolyogva ébredt fel” - mondta L. Scott Levin, a kéztranszplantációs programot vezető szakember. Mint hozzátette: „Nem volt egyetlen felszisszenés, könnycsepp, panasz sem”.

Forrás: MTI/AP/Matt Rourke

Zion kisgyermekként kapott vérmérgezést, és a fellépő többszörös szervi elégtelenség miatt négyéves korában amputálni kellett a kezeit és a lábait, továbbá veseátültetést hajtottak végre nála, amely során az édesanyja volt a szervdonor. A lábprotéziseknek köszönhetően a kisfiú eddig is aktív életét élt, sétál, fut, ugrál, iskolába jár, és megtanulta íráshoz, evéshez és videojátékozáshoz használni az alkarjait. Az orvosok reményei szerint az átültetésnek hála Zion képes lesz egyebek közt labdázni és mászókázni is.

Az elmúlt években számos felnőtt páciensen hajtottak végre dupla kéz-, vagy karátültetést az Egyesült Államokban. A philadelphiai intézmény szerint Zion a legfiatalabb páciens az országban, aki ilyen beavatkozáson esett át. A transzplantált betegeknek életük végéig gyógyszereket kell szedniük, hogy megakadályozzák az új végtagok kilökődését.

Élő adásban lett rosszul Demcsák Zsuzsahttp://www.life.hu/drlife/20150729-demcsak-zsuzsa-elo-adasban-rosszullett.htmlA műsorvezető be sem tudta fejezni a beszélgetést. Dr. LifeFotó: Szabó Gábor - OrigoKezek és lábak nélkül született a lány, aki milliók példaképévé válthttp://www.life.hu/drlife/20150729-milliok-peldakepeve-valt-a-kezek-es-labak-nelkul-szuletett-lany-zuly-sanguino.htmlHihetetlenül nehéz élete volt a kezek és lábak nélkül született fiatal lánynak, Zuly Sanguinónak, aki mára milliók példaképévé vált.Dr. LifeOrigoÚj őrület: a terhességi csíkok elárasztják az Instagramothttp://www.life.hu/drlife/20150729-uj-orulet-a-terhessegi-csikok-elarasztjak-az-instagramot.htmlSzégyelled a narancsbőröd és a terhességi csíkjaid? Ne tedd! Fotózd le, és oszd meg inkább a világgal: tedd közszemlére az Instagramon. Légy rá büszke! Nők milliói teszik most ugyanezt. Dr. LifeThinkstockHíresek és megszállottak: sztárok fura függőségeihttp://www.life.hu/drlife/20150728-fuggoseg-sztar-szoptatas-kola.htmlSikeresek, gazdagok, ismertek. Egy dolog közös bennük: furcsa szokásaik vannak, amelyekre olykor a világ összes pénzét sem sajnálnák. Vagy éppen olyan szinten függők, hogy már tudomást sem vesznek róla.Dr. LifeAFPPlasztikrémmé változtak az Olsen ikrek! Már nem is hasonlítanak egymásrahttp://www.life.hu/drlife/20150729-mary-kate-olsen-es-ashley-olsen-arca-teljesen-elt.htmlAz egykor annyira édes Olsen lányok arca mára teljesen eltorzult, a sok plasztikai beavatkozás miatt az ikrek már nem is hasonlítanak egymásra. Dr. Life--Két éve tartó szenvedés után megszűntek az RTL Klub sztárjának kínjaihttp://www.life.hu/drlife/20150728-volgyesi-gabi-enekesno-kinjai-megszuntek-egy-kulonleges-gyogymodnak-koszonhetoen.htmlTöbb mint két éve tartó kellemetlen fájdalomtól szabadult meg az énekesnő.Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.