Hihetetlenül nehéz élete volt a kezek és lábak nélkül született fiatal lánynak, Zuly Sanguinónak, aki mára milliók példaképévé vált.

Nehéz és megpróbáltatásokkal teli évek állnak a 25 éves Zuly Sanguino mögött. A kolumbiai lányt, aki az úgynevezett tetra-amelia szindróma nevű ritka genetikai betegség következtében végtagok nélkül született, fiatalkora óta zaklatták, bántották.

Forrás: Facebook/Zuly Sanguino

Tinédzserkorában szexuális erőszak áldozata lett, 15 évesen pedig olyan mélyponton volt, hogy már csak az öngyilkosságot látta az egyedüli megoldásnak.

Nehéz volt felnőni, sokszor bántottak az iskolában. Aliennek csúfoltak, és ez nagyon fájt nekem. A barátaim és a családom húzott ki a gödörből” - magyarázta a Daily Mailnek Zuly, aki mára motivációs beszédeket tart cégeknél, iskolákban és börtönökben. A művészeti tanulmányokat folytató lány rengeteget köszönhet édesanyjának, aki megtanította neki, hogyan fogadja el magát, és megmutatta, hogyan éljen teljes életet. Az anyukám megtanított olyan alapvető dolgokra, mint a beágyazás, a fogmosás és az átöltözés. Azt akarta, hogy mindenre képes legyek, amit egy egészséges ember is meg tud csinálni.”

Nick Vujicic születésekor derült csak ki, hogy kezek és lábak nélkül jött a világra, bal lába helyén csupán két lábujj van. Iskolatársai sokat csúfolták, és sokáig nem nem is látta értelmét az életének. Nick mára több millió embert inspirál és motivál mindennap, mindemellett boldog édesapja kisfiának, Kiyoshinak, aki 2 évvel ezelőtt született meg.