A 15 éves Katie a kemoterápia alatt vesztette el a haját. Eleinte sokat küzdött azért, hogy el tudja fogadni a kopaszságot, mostanra azonban magabiztosabbnak érzi magát, mint vállig érő fürtökkel.

Egy online naplóban osztotta meg a világgal a rákkal való közdelmét Katie-Lily Bryant. Májusban diagnosztizálták nála a Hodgkin limfómát, azóta posztolja magáról a fotókat az internetre, ennek segítségével sikerült elfogadnia kopaszságát. A fiatal lány állítja, a rákkal való küzdelem megtanította arra, hogy a kis dolgokat is értékelje az életben. 

IllusztrációForrás: Thinkstock

"Mikor megállapították a rákomat, egyetlen dologgal tudtam foglalkozni: a hajammal. Tudtam, hogy ki fog hullani a kemoterápiától. Aztán mikor felfogtam, életveszélyes a betegség, úgy gondoltam, inkább leszek kopasz, csak maradjak életben" - nyilatkozta.

"Nem voltam mindig magabiztos, de most már az vagyok" - mondta Katie, aki kopasz fejéről már gond nélkül megoszt képeket az interneten, és büszke is magára - "Attól, hogy nincs hajam, attól én még Katie vagyok."

Katie 2014 nyarán fejfájástól szenvedett, és gyakran lázas volt. Egyszer csak észrevett egy daganatot a kulccsontjánál. Hamarosan diagnosztizálták nála a rákot. Elkezdték a kemoterápiát, haja hullani kezdett. Nevelőapját kérte meg, hogy borotválja le a maradék haját, és nemsokára elkezdte írni inspiráló blogját. 

Katie barnítóspray-t fúj a fejére, hogy még jobban nézzen ki, és örül, hogy hajvasalóval tönkretett fürtjei helyett egészséges, puha haj fog visszanőni.