10 tipp, hogy az álomnyaralás ne váljon rémálommá

Forrás: Thinkstock -
külföld tippek biztonságos nyaralás nyaralás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyár, napsütés, forróság, szabadság: amikor már fél lábbal nyaralsz, egy pillanatra még gondolj át pár hasznos és praktikus dolgot! A Life.hu összegyűjtött tíz tippet ahhoz, hogy biztosítsd magadnak a meghitt, nyugodt pihenést.

1. Ne kavarodj el

Amennyiben autóval mész – főleg ha külföldi útról van szó – érdemes frissített szoftverű autós navigációt használnod. Megspóroljátok a fölös köröket, és biztosabban értek vele célba. Mindenesetre legyen egy térkép is az autóban.

Forrás: Thinkstock

2. Mindenből legyen elegendő

Inkább két tusfürdő, mint egy sem, vigyél hajszárítót és törülközőt, ne a család többi tagjára vagy a barátaidra, netán a szállodára hagyatkozz. Persze minél több csillagos minősítést kap a szállásod, annál jobbak a szolgáltatások, de azért készülj fel.

3. Válogasd meg, mit eszel

A helyi különlegességeket érdemes megkóstolni, legtöbbjük ártatlan a gyomrunknak, azonban a tenger gyümölcseivel, illetve az egzotikus utak kínálta finomságokkal érdemes óvatosan bánni. „Az egzotikus országokban jelentkező gyomorbántalmaknak többféle oka lehet, de leggyakrabban a nem megfelelő higiénia a ludas: fertőzésforrást jelent a csapvíz, a mosatlan zöldség, a gyümölcs és a nem kellően megfőzött vagy átsütött étel is” – mondja dr. Petőházi Melinda belgyógyász.

4. Biztosítsd be magatokat

Online akár percek alatt már a legkülönfélébb lehetőségekkel bebiztosítható utazás előtt a család. A hagyományos, nyaralóknak szóló biztosításon kívül az extrém sportok kedvelői is találnak személyre szabott ajánlatokat.

5. A rákvörös nem menő

Triviális dolognak hangzik, de mindenképpen vidd magaddal a bevált, magas faktorszámú naptejedet. Nincs annál kellemetlenebb, mint ha az első napon leégsz, és a nyaralás végéig kerülnöd kell a napot a húzódó, fájó bőröd miatt.

6. Nyitottság és spontaneitás

Nem muszáj minden kötelező turistaútvonalat végigjárni. Érdemes megkérdezni a helyieket, hogy a nevezetességeken kívül milyen eldugott kis helyek, utcák, éttermek találhatók a környéken. Nem csak spórolás szempontjából ideális terv, de még a túlzsúfolt turistabuszon sem kell utazni.

Forrás: Thinkstock

7. Gondolj a rossz időre

Egyre inkább kiszámíthatatlan az időjárás, összemosódnak az évszakok, a hely adottságaitól függően akár 15 Celsius-fokot is ingadozhat a hőmérséklet egy napon belül, ezért készülj fel minden eshetőségre. Hiába van nyár és kánikula, inkább vigyél magaddal néhány pulcsit, hosszú farmert, esetleg esernyőt.

8. Hagyd otthon a munkát

A munkahelyeden bizonyára bejelentetted vagy körbeírtad mindenkinek, hogy ne keressenek ebben az egy-két hétben. Amennyiben végeztél az összes teendőddel, és kiléptél a munkahelyedről, add át magad a szabadságnak, és ezt az érzést tartsd meg az utolsó napjáig. Egy rosszkor jött, negatív hangnemű üzenet elronthatja a kedvedet. Ha nem muszáj, ne nézz e-mail-eket, és zárd ki a közösségi médiát is abból a csodás pár napból.

9. Aludj többet, mint máskor

Ez a pont nem szorul különösebb magyarázatra, elvégre a nyaralás a pihenésről is szól.

10. Házi patika

Bárhova mész, egy alap elsősegélycsomagot – gyógyszerekkel, kenőcsökkel, ragtapasszal, sebfertőtlenítővel – mindenképpen vigyél magaddal.

5 cikis dolog, amit elkövetünk egy társkereső oldalonhttp://www.life.hu/intim/20150803-cikis-dolog-tarskereso-parkapcsolat-baki.htmlPárt keresel, de nem érted miért nem akad senki online a horgodon? Olvasd el ezt a pár dolgot, hátha rájössz a hibára.IntimThinkstockÍgy tárolhatod biztonságosan gyógyszereidet a rekkenő hőségben ishttp://www.life.hu/drlife/20150708-gyogyszer-hoseg-utmutato-betegseg.htmlMég a legegészségesebb családok háztartásában is előfordulnak különböző gyógyszerek vagy vitaminok. A szív-és érrendszeri betegeknek nem csak a hőség árthat, de később akár az is, ha ekkor a készítményeiket nem megfelelő helyen tárolják. Néhány biztonsági előírás betartásával megelőzhető a baj!Dr. LifeThinkstock5+1 ital, amit sosem szabadna innodhttp://www.life.hu/ez-zsir/20150715-ital-egeszseg-egeszsegtelen.htmlSokukat mindennap fogyasztjuk, mivel a köréjük épülő marketing meggyőz mindannyiunkat arról, hogy mennyire egészségesek. Pedig nem! Íme 5+1 ital, amivel kapcsolatban eddig tévhitben éltél.Ez Zsír!ThinkstockA fesztiválos karszalagod fertőzöttebb, mint a romlott kajahttp://www.life.hu/drlife/20150713-fertozes-karszalag-fesztival-bakteriumok-buli.htmlA fesztiválokon kapott karszalagokat ajánlott a buli után levenni, hiszen komoly egészségromboló hatásai lehetnek. Szakemberek olyan belépőszalagokat vizsgáltak meg, amelyeket két éve hordtak viselőik. A vizsgálat végeredménye még a hozzáértőket is meglepte!Dr. LifeFotó: Zsigmond László/Life.huNyári egészségtippek a megfelelő koleszterinszintérthttp://www.life.hu/drlife/20150715-koleszterin-koleszterinszint-egeszseg-mozgas-taplalkozas.htmlA felnőtt lakosság közel felének javasolható az életmódváltás - derült ki egy új statisztikából! Ahhoz, hogy javítsunk a koleszterinszintünkön, érdemes változtatni pár szokásunkon, ezeket a legjobb nyáron elkezdeni.Dr. LifeThinkstockÁllandóan rohansz? 5 tipp, hogy mindenre több időd maradjonhttp://www.life.hu/trend/20150727-rohanas-tippek-ido.htmlOlykor jó lenne, ha egy nap 48 órából állna és mindenre jutna időnk - leginkább önmagunkra. Összegyűjtöttünk 5 tippet, amelyekkel esélyed lesz időt spórolni.TrendThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.