Hólyag extrophiája miatt az orvosok sem tudták megmondani Joe születésekor édesanyjának, hogy fia, vagy lánya született. A szülők végül lányként nevelték fel, pedig Joe a lelke mélyén mindig is másképp érzett.

25 évet kellett várnia, hogy kiderüljön, melyik nemhez tartozik. A most 27 éves férfi egy ritka genetikai betegséggel, az úgynevezett hólyag extrophiával született: eszerint Joe-nak, akiről ide kattintva nézhetsz fotókat, nem fejlődött ki rendesen sem az emésztőrendszere, sem a nemi szervei. 

Forrás: Thinkstock

"Lesznek szexuális ösztönei, de nem lesz képes rá, hogy kiélhesse őket" - mondta akkor Joe édesanyjának a szülészorvos. A szülők eleinte kisfiúként nevelték Joe-t, ám egy sebészorvos megállapítása után már kislányként, Joellaként ünnepelte első születésnapját.

"Pólót és farmert hordtam, a sminkelés rejtély volt számomra, és levágattam a hajam rövidre, mert így egyszerűbb volt. Gyerekkoromban imádtam az autókat és a focit, de azzal áltattam magam, hogy más lányok is szeretik ezeket a dolgokat. Amikor játszottunk, mindig én bújtam a férfi szereplő bőrébe, mindig én voltam a tűzoltó vagy a hős, de sohasem a hercegnő" - vallotta be a Daily Mailnek Joe, aki sokáig depresszióval küzdött. Végül 25 évesen végeztek el egy kromószóma vizsgálatot rajta, amely alapján kiderült, valójában a férfi nemhez tartozik. "Úgy érzem, hogy 1 éves koromban ellopták tőlem az identitásomat, és most vissza akarom kapni." Joe ezután ösztrogén helyett tesztoszteront kezdett szedni, és már rajta van a várakozási listán, hogy végrehajtsák rajta a nemváltó műtétet.

"27 éves vagyok, és egy nagyon hosszú út előtt állok mind érzelmileg, mind testileg. Nincs előttem semmilyen jövőkép, csak reménykedek abban. hogy végre jól fogom érezni magam a bőrömben."