Az, hogy mennyit, és milyen hatékonysággal dolgozol, nem csak rajtad múlik: a statisztikák szerint  a munkavállalók egészségének támogatása akár 80 százalékkal is megnövelheti a termelékenységet, és jelentősen csökkenti a hiányzások mértékét.

A munkahelyi egészségfejlesztéssel komolyabban foglalkozó cégeknél a dolgozók érthető módon nagyobb örömmel végzik a munkájukat, csökken a munkahelyi stressz, és javulnak a munkatársi kapcsolatok. Ezek nemcsak a munkavállalóknak jelentenek előnyt, hanem a cégeknek is: komoly anyagi előnyökkel járnak a munkáltató számára.

Forrás: Thinkstock

Magyarországon nagyon vegyes képet mutat a munkahelyi egészségvédelem: egyes cégeknél világszínvonalú a gyakorlat, máshol viszont nem is ismerik ezt a kifejezést. Köteles Gábor, a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet népegészségügyi csoportvezetője mesélt a jelenlegi helyzetről.

Ön szerint a magyar cégvezetők hogyan állnak a kérdéshez?

Egyre több esetben jönnek rá a vezetők, hogy ez számukra megtérülő beruházás, és támogatják az ilyen jellegű kezdeményezéseket. A munkahelyi egészségfejlesztés ugyan a munkavállalókra irányul, de előnyei jóval szerteágazóbbak. Csökkennek a betegségekhez kapcsolódó kiadások, nő a vállalat termelékenysége, tehát az egészségfejlesztés nem kizárólag karitatív, hanem egyértelműen kifizetődő tevékenység, hasznából a munkáltató, a munkavállaló és a szociális ellátórendszer egyaránt részesül. A vállalati előny – a betegállományi statisztika hosszú távú javulásán túl – abban is jelentkezik, hogy rugalmasabbá válik a vállalkozás. Az egészséges, képzett és motivált munkaerővel ugyanis növekszik az innovációs készség és a termelékenység. Nagyon fontos, hogy a jól végzett munkahelyi egészségfejlesztés javítja a vállalati képet az ügyfelek körében és a munkaerőpiacon egyaránt. Fontos, hogy minél több vezető azonosuljon ezzel a szemlélettel.

Pontosan min szeretnének javítani, és milyen eszközökkel?

A továbbiakban is célunk felhívni a munkavállalók figyelmét arra, hogy az egészségükért a munkahelyükön is sokat tehetnek. Szeretnénk számukra a mindennapokba könnyen beépíthető, apró egészségfejlesztési ötleteket adni, és arra buzdítani őket, hogy akár egyénileg, akár munkahelyi csapatokat alkotva kezdjenek el egészségtudatosabban élni. Fő népegészségügyi témáink a színtéren: fizikai aktivitás (a munkahelyen, illetve a munkahely és otthon közötti aktív közlekedés), dohányzás, lelki egészség, egészséges táplálkozás.

Forrás: Thinkstock

Már zajlanak a változások?

A szakmai irányelvek, tapasztalatok megvitatására egy újabb kiváló alkalmat biztosít a szeptember 16-ai Munkahelyi Egészségfejlesztés című konferenciánk, ahol számos érdekes előadással találkozhatnak a résztvevők. A konferencia egyben egy születésnap is lesz: az Egészségesebb Munkahelyekért Egyesület nagykorú lett, velünk ünnepli 18. születésnapját, hogy aztán felnőtt fejjel végezhesse tovább azt a nélkülözhetetlenül hasznos munkát, amit az elmúlt években megkezdett. A partnereinkkel a jövőben újra szeretnénk meghirdetni az Egészségbarát Munkahely díjat, amelyet azok a munkahelyek kapnak majd meg, akik példaként szolgálhatnak a többiek számára. Kiképzésre kerülnek majd olyan munkahelyi egészségkövetek is, akik a későbbiekben a helyszínen segítik a munkánkat, és aktivizálják a kollégáikat. Az ő területi támogatásukkal szeretnénk újra meghirdetni majd az idei évben már sikeresen megvalósult „Egészségedre! Mókuskerék helyett” kampányunkat, melyre 199 csapat jelentkezett.

A cikk megjelenését a Széchenyi 2020 program támogatta.

Támogatott tartalom.