Victoria Balch is egyike volt azoknak, akik júniusban szörnyű balesetet szenvedtek az Alton Towers vidámpark Guinness-rekorder hullámvasútján, miután két kocsija összeütközött. A 20 éves lány először adott interjút a tragédia óta.

Éveken át versenyszerűen táncolt a 20 éves Victoria Balch, aki az Alton Towers vidámparkban történt hullámvasút-baleset következtében térdtől lefelé elveszítette a jobb lábát. 

Forrás: BBC

Lenéztem, megláttam a lábaim, és megkönnyebbülést éreztem, mert tudtam, hogy protézis segítségével képes leszek újra járni - emlékezett vissza a BBC 2-nek adott interjújában a Leylandben élő lány. Elmondása szerint már a hullámvasútra való felszállás előtt rossz érzése volt, ennek ellenére mégis kiállta a 30 perces sort. Anglia legnépszerűbb hullámvasútjának két kocsija 80 km/órás sebességgel ütközött egymásnak.

Victoria nem tudja megmondani, ezután mi történt, mert elveszítette az eszméletét. Arra viszont tisztán emlékszik, hogy amikor magához tért, ömlött a vér a lábából, és az első gondolata az volt, hogy meg fog halni. Victoria, akinek halasztania kellett az egyetemen, azóta hat műtéten esett át, és minden erejével a felépülésre koncentrál.

Victorián kívül még hárman sérültek meg súlyosan a tragédiában, egy másik fiatal lány lábát szintén amputálni kellett.

5 sokkoló halálos baleset, amelyek vidámparkokban történtek
Vidámparkba szórakozni megyünk, és amikor belépünk a kapun, nem gondoljuk, hogy ez a kikapcsolódás akár végzetes is lehet. A Life.hu itt gyűjtötte össze azt az 5 borzalmas halálesetet, amelyek vidámparkokban történtek.