Az alacsony pulzussal élők hajlamosabbak az erőszakosságra

Forrás: Thinkstock -
szívderítő kutatás vérnyomás bűnözés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az elmúlt időszakban több kutatás is foglalkozott a magas illetve az alacsony vérnyomás kialakulásának okaival. Egy svéd tanulmány azonban elég meredek dolgot állít: az alacsony szívfrekvencia összefüggésben lehet a bűnözői életmóddal és az erőszakossággal.

Kiderült, hogy az agresszív és antiszociális embereknek jellemzően alacsonyabb a nyugalmi szívfrekvenciája, tehát a pulzusa, mint az átlagembereknek. De el tudja árulni az alacsony pulzus – ami 60 vagy annál kevesebb szívütést jelent percenként –, hogy kinek van legnagyobb kockázata arra, hogy a jövőben bűncselekményt kövessen el? Az összefüggés nem ilyen egyszerű - olvasható a time.com oldalán.

Forrás: Thinkstock

Egy új tanulmányból – amelyet a JAMA Psychiatry című folyóiratban közöltek – kiderül, valószínűleg azért alkalmasabbak bűncselekmények elkövetésére az alacsony pulzussal élők, mert ők több stresszt tudnak elviselni (nehezebben kezd „száguldani a szívverésük), és csak nagyon szélsőséges helyzetek tudják igazán megdobogtatni a szívüket. A kutatás további részletei a Szívderítő.hu oldalon olvashatók.

Megható fotósorozat: így éli mindennapjait egy többszörösen fogyatékos kisfiúhttp://www.life.hu/drlife/20150917-igy-eli-mindennapjait-egy-tobbszorosen-fogyatekos-kisfiu.htmlA 11 éves Jont egy iskolai projektjéhez kérte fel a fotósnak tanuló Sara Marie Ramsoe. A megindító képek az egész világot bejárták.Dr. LifeOrigoTragédia! Amputálni kellett a vidámparki balesetet szenvedett versenytáncos lány lábáthttp://www.life.hu/drlife/20150917-az-alton-tower-vidamparkban-balesetet-szenvedett-tancoslany-labat-amputaltak.htmlVictoria Balch is egyike volt azoknak, akik júniusban szörnyű balesetet szenvedtek az Alton Towers vidámpark Guinness-rekorder hullámvasútján, miután két kocsija összeütközött. A 20 éves lány először adott interjút a tragédia óta.Dr. Life--Fontos az önvizsgálat! Minden, amit a mellrákról tudni kellhttp://www.life.hu/drlife/20150914-a-mellrak-a-noknel-gyakori-rakfajta.htmlMagyarországon évente több ezer nőnél diagnosztizálnak mellrákot. A statisztikák szerint egyre kevesebben halnak bele. Minél korábban ismerik fel a kórt, annál nagyobbak az esélyek a túlélésre és a gyógyulásra.Dr. Life--Nyolcórás műtét során operálták le az egykor 160 kilós lány bőréthttp://www.life.hu/drlife/20150917-leoperaltak-simone-anderson-az-egykor-160-kilos-lany-boret-8-oras-muteten.htmlKorábban is hírt adtunk már a 24 éves Simone Andersonról, aki 11 hónap alatt fogyott 83 kilót. Azóta egyébként a 88-at is elérte, ami jóval több, mint a fele eredeti súlyának. A nagy fogyókúra pedig egy műtéttel teljesedett be.Dr. Life--Újabb műtét vár Korda Györgyre?http://www.life.hu/drlife/20150917-korda-gyorgy-enekes-lababan-lehet-hogy-ercsere-mutetre-lesz-szukseg.htmlA népszerű énekes a minap fájós lába miatt ment orvoshoz. Ha a gyógyszeres kezelés nem segít, műtétre lesz szüksége.Dr. LifeOrigoCukorbetegsége miatt kezdett életmódváltásba Varga Izabellahttp://www.life.hu/drlife/20150917-varga-izabella-cukorbetegsege-miatt-kezdett-eletmodvaltasba-es-fogyott-le.htmlA Barátok közt népszerű színésznője az utóbbi időben hihetetlen átalakuláson ment keresztül, rengeteg kilótól szabadult meg. Varga Izabella most elárulta: az életmódváltást egy betegség idézte elő. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.