Rékasi Károly: "Át kell formálni az életemet"

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu -
példa Rékasi Károly rendezvény szív
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rékasi Károly hálás a sorsnak, amiért élhet. A hétvégén a színpadon láthatjuk viszont, ám ezúttal más szerepkörben, mint amit eddig megszokhattunk tőle. 

Magyarországon évente több mint ötvenezer ember hal meg szív- és érrendszeri betegségben. A szívinfarktusos betegek száma háromszor annyi, mint Európa fejlett országaiban, vagyis hazánkban évente mintegy 25 ezer ember kap szívinfarktust.

A Szív Világnapja alkalmából vasárnap a Városligetben rendezik meg a Szívünk napja eseményt. A rendezvény egyik fő moderátora Rékasi Károly lesz, akinek szintén fontos, hogy megőrizze szíve egészségét és motorbalesete óta először áll a színpadra - csak ezúttal nem egy színdarab kapcsán.

Rékasi Károly Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

„Minden fájdalomtól függetlenül jól érzem magam, mert megkaptam a lehetőséget arra, hogy tovább élhessek és ez mindennél fontosabb számomra. Kellett egy hatalmas nagy szerencse ahhoz, hogy a Jóisten, aki fenn van és lekapott a motorról nem arra ítélt engem, hogy vesére várjak, hanem csak töréseket szenvedtem. Fontosnak tartom a szívem egészségét is, Gerdával mindig sportos életet éltünk. Zsigmond fiamnak is létformája a sport, nála az energiaitalok és a csipszek törölve vannak az ételek és italok listájáról. Úgy gondolom, fontos, hogy ne csak beszéljünk róla, hanem mutassuk meg a fiataloknak miként tehetnek az egészségükért és ehhez ennyire kevés dolog is elegendő” – mondta a színész.

Gőzerővel készül a következő színpadi szerepére, hiszen hamarosan visszatér a régi kerékvágásba, emellett ugyanúgy nem hanyagolja el az edzést:

„Át kell formálni az életemet és törekedni arra, hogy ne stresszeljek az agyament helyzetekben sem, amikor a forgatásról rohanok a színházba. A balesetem utáni időszak alkalmas volt arra, hogy fejben sok változás történjen nálam. Manapság is mindennap az edzőteremben vagyok, a gyógytornászom és a személyi edzőm szépen összehangolták az edzéstervemet” – zárta le mondandóját a színész.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.