Danics Dóra, Nagy Alexandra, Katus Attila és Curtis láthatóan nem tudta, mit is csinál, amikor porszívóhoz kellett nyúlnia vagy egy vajas kenyeret megkennie. A sztárok nem fejlődtek vissza hirtelen, csupán a Fehér Bot Világnapja alkalmából bekötött szemmel kellett elvégezniük ezeket a hétköznapi dolgokat. 

Danics Dóra, Nagy Alexandra, Katus Attila és Curtis bevállalta, hogy bekötött szemmel, pusztán látássérült segítőre hagyatkozva próbálkozik meg ezekkel az átlagosnak tűnő, mégis kihívásokat jelentő feladatokkal. A sztárok a Láthatatlan Kiállítás meghívására, a Fehér Bor Világnapja alkalmából vállalkoztak a nem mindennapi feladatra.

Curtis vállalta a kihívástFotó: RC Media/Juhász Benjámin

Nagy Alexandra, a Barátok közt színésznője nem először tapasztalta meg, milyen a sötétben tapogatózni, így szinte már rutinosan mozgott bekötött szemmel.

„Nem régen részt vettem egy láthatatlan főzésen, és nagyon örültem, hogy megint itt lehetek, és ezúttal újabb házimunkákat próbálhatok ki – főleg azért, mert alapvetően nem vagyok egy házias típus. Szerintem mindenben egész jól teljesítettem, de egyik sem volt egyszerű: idő és gyakorlat kell ahhoz, hogy rutinos legyen az ember, utána azonban mennek a legnehezebb dolgok is. El sem tudjuk képzelni, hogy milyen nehézségekkel kell megküzdenie egy látássérült embernek egészen addig, amíg nem kerülünk például ilyen helyzetbe, ahol úgy kell megpróbálnunk csak rövid ideig létezni, ahogy ők a mindennapjaikat élik. Tényleg komoly problémákkal kell szembesülniük, és csodálatra méltóan teszik ezt, hiszen nincs olyan akadály, amit az ember ne tudna leküzdeni” – mesélte Alexa.

Alexa lassan nagy rutinra tesz szertFotó: RC Media/Juhász Benjámin

Mivel terhelte agyát Katus Attila és hogyan készített italt bekötött szemmel Curtis? A Napidoktor.hu cikkéből kiderül!