Ahol a külső alapján rangsorolnak - Akármire képes egy koreai nő, hogy nyugatiasabb külseje lehessen?

Fotó: Ji Yeo -
nyugatimádat fotó fotósorozat plasztika Dél-Korea szépészeti beavatkozás szépség szépészeti műtét
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy 29 éves szöuli fényképész, Ji Yeo olyan ázsiai nőkről készített fotósorozatot, akik plasztikai műtétek sorának vetik alá magukat csak azért, hogy hasonlítsanak a nyugati nőkre.

A fotóriporter egy online fórumon ismerkedett össze az alanyaival, akik hozzájárultak ahhoz, hogy bemutassa a műtétet követő napjaikat. Nagyjából tíz nő mondott neki igent, és a róluk készült képek révén bárki betekintést nyerhet egy olyan társadalomba, ahol a nőket kemény kritika éri, ha nem néznek ki tökéletesen, ugyanakkor azért is megvetik őket, ha látszik, hogy plasztikai műtéttel változtattak magukon. Dél-Korea az a hely, ahol a világon a legtöbb a szépészeti célú plasztikai műtét, ebben a társadalomban ugyanis

a férfiakat a bankszámlájuk, a nőket pedig a külsejük alapján rangsorolják.

Segített nekik a képekért cserébe

A fényképész cserébe, hogy a nők megengedték neki, hogy lefotózza őket közvetlenül a műtét után, nagyon sokat segített nekik, kiváltotta a receptjeiket, levest főzött nekik, és a kontrollvizsgálatokra szállította őket.

Fotó: Ji Yeo

A legtöbben hatalmas áldozatot hoztak a műtétük érdekében. Van, aki bankkölcsönt vett fel, hogy megnagyobbítsa a mellét, majd amikor kiderült, hogy az állapota nem teszi lehetővé a műtétet, úgy döntött, helyette megműtteti az orrát és az állát.

Egy másik nőnek hat hónap alatt több mint 16 műtéte volt,

többek között kisebb állat operáltatott magának, teljes testén zsírleszívást kért, megnagyobbítatta a mellét, kitágíttatta a szemét, illetve az orrát is megcsináltatta.

A ma már New Yorkban élő fényképész arról is beszámolt, hogy míg Amerikában a legtöbb nő az alakját akarja megváltoztatni, addig Dél-Koreában a nők többsége az arcát operáltatja meg, hogy minél jobban hasonlítson a nyugati országokban élő nőkre.

/1510/Korea20151023141520

Újabb sorozatában hasonló témát feszeget

Ji Yeo legújabb fotósorozatának a címe: „Egy kicsit fájni fog”. Ebben a sorozatban a plasztikai műtétek helyszíneit mutatja be a műtőktől kezdve a recepciókon át egészen az olyan helyekig, ahova a páciensek sem mennek be soha, csak az ott dolgozók. Olyan klinikákat látni a képeken, ahol évente több műtétet végeznek, mint bárhol máshol a világon, és ahol a plasztikaturizmus mértéke egy évben akár a 300 000-es számot is eléri. Egyes klinikák több milliót érő komplexumokban találhatóak, és Szöulnak már egy teljes kerülete van, amelyet szinte kizárólag ezek az épületek lepnek el.

Egy plasztikai műtét miatt mondtak le örökre az alkoholról a Playboy-ikrekhttp://www.life.hu/drlife/20151008-nem-isznak-tobb-alkoholt-a-playboy-villa-egykori-plasztikcsodai.htmlA két szőke plasztikcsoda a hírek szerint felhagyott azzal a vad életmóddal, amit a Playboy-villában is folytatott. Ennek oka pedig egészen elképesztő volt. Dr. Life--Hatalmas mellek fél óra alatt - a legújabb plasztikai beavatkozáshttp://www.life.hu/drlife/20150820-hatalmas-mellek-fel-ora-alatt-a-legujabb-plasztikai-beavatkozas.htmlEgy új eljárásnak köszönhetően mindössze fél óra alatt hatalmas melleket kaphatunk. Dr. Life--Elvesztette mellbimbóit a fiatal nő plasztikai műtét miatthttp://www.life.hu/drlife/20150109-plasztikai-muteti-hiba-miatt-eltavolitottak-a-no-mellbimboit.htmlLaura Damiani megműttette melleit, ahogy évente több, mint ezer másik brit nő is, de a műtétből horrorsztori lett… Dr. LifeThinkstockHatalmas hibát vétett az ország leghíresebb plasztikai sebésze - a páciens teste teljesen eltorzulthttp://www.life.hu/drlife/20140713-hatalmas-hibat-vetett-az-orszag-leghiresebb-plasztikai-sebesze.htmlNagyot hibázott az ország egyik legismertebb plasztikai sebésze: a mellkorrekciós műtétet követően bennefelejtett egy törlőkendőt a páciensben. Kínok kínját élte át Zsuzsa, aki a Borsnaknyilatkozott.Dr. Life--A hírességeket sem kíméli az idő vasfoga – 6 sztár, aki csúnyán öregszikhttp://www.life.hu/drlife/20150923-lindsey-lohan-tara-reid-es-sorstarsai-minel-oregebbek-egyre-csunyabbak.htmlHat sztár, akiknek élete valamikor mesébe illő volt, irigyelték, bálványozták és elismerték őket. Az egykori hírességek csillaga ma már sokkal halványabban ragyog, mint fénykorukban: ez a tény nemcsak egészségükre, de külsejükre is láthatóan rányomja a bélyegét. Őket nem kíméli az idő vasfoga! Dr. Life--Sztárok, akik olyan betegségeket éltek túl, amikbe rengetegen belehaltakhttp://www.life.hu/drlife/20150914-lance-armstrong-sharon-osbourne-is-rakban-szenvedett-de-tuleltek.htmlA rák és különböző formái még a sztárokat sem kímélik, míg némelyiküket két fajtája is megtámadta, másikuk az orális élvezeteknek tudja be állapotának eredetét. Mégis szerencsésnek mondhatják magukat, hiszen mindannyian átvészelték a halálos kórt.Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.