Apróságok, amiket ha mindennap megtennénk, sokkal jobban éreznénk magunkat a bőrünkben.

1. Éld meg a pillanatot! Ne aggódj a holnap problémája miatt, a múlton pedig már ne rágódj. Legyél fejben itt, a jelenben!

Forrás: Thinkstock

2. Csak olyat tegyél, ami örömet okoz! Mindennap tegyél valamit, ami örömet okoz számodra, legyen szó sportról, főzésről, vezetésről, olvasásról vagy bármilyen más elfoglaltságról. Ne pazarolj olyanra időt, ami csak negatív dolgokat hoz az életedbe. Akkor lesz igazán teljes az életed, ha több időt töltesz azzal, amit szeretsz.

3. Ne akarj mindenki kedvében járni! Sosem lesz olyan út, ami mindenkinek megfelelő. Miért várnád azt, hogy mások jóváhagyják, mit tehetsz, és mit nem? Ne összpontosíts a megfelelésre, attól csak csapdába kerülhetsz.

4. Légy hálás! Ha az életedben lévő pozitív dolgokra koncentrálsz, és hálás is vagy értük, elvonod a figyelmedet a negatívakról. Tehát a hangsúly mindig a pozitívon legyen!

5. Dicsérd meg magad! Elvégezted a napi összes teendődet, mégsem kapsz érte senkitől dicséretet. A bátorítást sokszor mástól várod, pedig magadnak is adhatnád. Dicsérd meg saját magadat is, így motiváltabb lehetsz, és könnyebben fogod elérni a céljaidat.

Forrás: Thinkstock

+1 Törődj a szeretteiddel! Bármennyire is jó a viszonyod a családod különböző tagjaival, az elfoglalt életedbe már nehezebb őket bezsúfolni, pedig sokszor kincset ér tőlük pár szép szó és néhány ölelés. 

Tedd rendbe a lelked – 5 tipp a megfelelő balanszért
Mindenki megérdemel legalább öt percet, amikor magával törődhet, kikapcsolhat, és kizárhatja a zavaró gondolatokat. Öt tippünk segít neked, hogy megtaláld a lelki békédet!