Tedd rendbe a lelked – 5 tipp a megfelelő balanszért

Forrás: Thinkstock -
Nyugalom balansz lélek sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindenki megérdemel legalább öt percet, amikor magával törődhet, kikapcsolhat, és kizárhatja a zavaró gondolatokat. A Life.hu öt tippje segít neked, hogy megtaláld a lelki békédet!

1. Tégy egy képzeletbeli utazást

Gondolj arra a helyre, ahová szívesen utaznál. Hunyd le a szemed, és képzelj el egy számodra pihentető helyet. Gondold oda az apró részleteket is. Mit látsz, mit érzel? Minél élethűbb a kép, a tested annál inkább ellazul.

Forrás: Thinkstock

2. Figyelj a légzésedre!

Vegyél egy mély levegőt (lassan), majd fújd ki teljesen. A gyakorlat többszöri ismétlése elűzi a stresszt, segít kikapcsolódni, és serkenti az agyműködést. Munka közben vagy akár a buszon is csinálhatod, ha egy kis nyugalomra van szükséged.

3. Komfortos percek

Adj magadnak öt perc pihenőt. ITT leírtuk azokat a pózokat, amik szuper élénkítő hatásúak, ebben a cikkben pedig a szépítő jógagyakorlatokat vettük górcső alá.

4. Nem mindegy, kivel vagy

Mindennap szakíts időt valaki olyanra, aki fontos számodra, és feltölt. Vedd körbe magad pozitív, inspiráló emberekkel, ez lendíteni fog az önbizalmadon is – még akkor is, ha csak telefonon beszéltek, vagy levelet írtok egymásnak.

5. Az örök gyógyír: sport

A sport a stresszoldó módszerek császára, léleknyugtató mellékhatása csak hab a tortán. A mozgás hatására endorfinok szabadulnak fel, emiatt sokkal jobban érezhetjük magunkat a bőrünkben, és növekszik a stressztűrő képességünk is. Egy intenzív, „mindent beleadok” intervalledzés, egy kardiójellegű vagy akár egy aprólékosan átmozgató, relaxálással végződő óra is megteszi a hatását.

Lélekbúvár, Szily Nóra műsora – A karrierváltásrólhttp://www.life.hu/sztarszerzok/szily-nora/20150723-szily-nora-lelekbuvar-musoraban-erdelyi-monikaval-beszelget-a-karriervaltasrol.htmlA karrierváltás stratégiájáról beszélgetek Erdélyi Mónikával és Komócsin Laura business coachcsal – haladva egyeditől az általánosig. Mónika 10 éve mindennapi televíziós jelenlét után váltott, és még mindig nap mint nap tesz az új célért, mert muszáj… Mindenkinek, aki valami másra vágyik.Szily NóraOrigoMüller Péter: "Az öröm, mondják, olyan madár, mely nem szívesen száll le az akarattól megfeszült lélekre"http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20150713-muller-peter-a-belulrol-fakado-oromrol-boldogsagrol-mesel-eletbolcsessegeket.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló - 187. rész.Müller PéterThinkstockHihetetlenül romantikus lélek Berki Krisztián - Facebookon vallott szerelmethttp://www.life.hu/intim/20150623-berki-krisztian-facebookon-szerelmet-vallott-az-agyanak.htmlBerki Krisztián csodás vallomást tett közzé közösségi oldalán. Intim--Mutasd a bugyidat, megmondjuk, ki vagy! - Vajon inkább Rihanna vagy Miley vagy lélekben?http://www.life.hu/trend/20150311-ezt-mondja-szemelyisegedrol-a-fehernemud.htmlA fehérnemű egy titkos ruhadarab, amiről csak te magad tudod, milyen fajta lapul a ruhád alatt, na meg a pasid. Az, hogy mit választasz, a stílusodtól függ, a stílusod alapján pedig nagyjából meghatározható a személyiséged is. Lássuk, mit árul el rólad a bugyid!TrendThinkstockElvonási tünetek gyötörnek? Így hat a szakítás az emberi szervezetre, lélekrehttp://www.life.hu/drlife/20150105-szakitas-utan-elvonasi-tunetek.htmlEgy váratlan szakítás gyorsvonatként zúzza szét az életed, és a lelki fájdalom mellett súlyos testi panaszok is jelentkezhetnek. A párod hiánya pedig úgy hathat rád, mint egy drogosra a kokain hiánya.Dr. LifeThinkstockTermészetes immunerősítők- amikor a lélek nyelvén szólunk hozzá http://www.life.hu/drlife/20140909-immunerosites-a-lelken-keresztul.htmlImmunrendszerünket nemcsak vitaminok, gyógynövények és gyógyszerek segítségével erősíthetjük: a zene, a tánc, a sport és a masszázs is kifejezetten jó hatással van védekezőképességünkre, és a szervezet egészének erőt adhat.Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.