Egy modellügynökség keresetlen beszólása miatt éveken át küzdött étkezési zavarral Danielle Braverman, akiért ma már kerekded idomaival együtt is kapkodnak a nevesebbnél nevesebb ruhamárkák.

Korábban mindössze 36-os volt a ruhamérete Danielle Bravermannak, aki főiskolai évei alatt kezdett modellkedni. 

Daniella a plus-size karriere előtt - még karcsún, ám boldogtalanulForrás: Instagram/Danielle Braverman

Nagyon vékony voltam, és éveken át sikeres voltam a szakmámban. De mivel alapvetően nem ilyen alkat voltam, folyamatosan küzdenem kellett az idomaim ellen – magyarázta a Mail Online-nak a Denverben élő lány, akinek később egy ügynökség jegyezte meg: túl nagydarab ahhoz, hogy modellkedjen, ha továbbra is a szakmában akar maradni, akkor fogynia kell. Ekkor kezdődött Daniella kálváriája. 

Daniella immár egy másik, plus-size modelleket foglalkoztató ügynökségnél dolgozikForrás: Instagram/Daniella Braverman

Éheztettem magam, anorexiás lettem, fogyitablettákat szedtem, és nagyon figyeltem a kalóriákra. Ránéztem egy almára, és azt gondoltam, ez túl sok kalória." Daniella végül a saját egészségének megóvása érdekében abbahagyta a modellkedést, férjhez ment, és mára két gyönyörű gyermek édesanyja. Bár a mérete most 46 és 48 körül mozog, ő maga úgy döntött, visszatér szakmájához, és belevág a plus-size modellkedésbe. Úgy érzem, ez az én valódi testem. Hosszú időbe telt, mire elfogadtam magam olyannak, amilyen vagyok.

Anorexia, a modellek legnagyobb ellensége
Az iszonyatos kór, amely nem kímél sem fiatalságot, sem szépséget, sem pedig karriert, a kifutók gazellatestű modelljeinek tucatjával végzett már. Az anorexia nervosa az egyik legádázabb pszichés betegség, mely az evészavar egyik fajtája - a Life.hu cikkéért kattints ide!