Hepatítisszel fertőződött meg a magyar kenus, Hajdu Jonatán

Forrás: utanpotlassport.hu -
betegség Hepatitis A Hajdu Jonatán sportoló kenus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A világbajnok és bronzérmes sportoló egy tesztversenyen kapta el a súlyos betegséget. A három hónapos kihagyás után két hete újra edzésbe kezdett. 

2016-ban Rióban rendezik a nyári olimpiát, melyen a 19 éves Jonatán is indul. A terveit azonban kis híján keresztülhúzta a váratlanul elkapott betegség. A kenus hetekig küzdött a Hepatítisz A-vírussal, mára viszont szerencsére teljesen tünetmentes - írja a Blikk.

Forrás: utanpotlassport.hu

"Hánytam, hasmenésem volt, sárgaság gyötört. Nem tudni pontosan, mi okozta a bajt. Az ásványvizet, amelyet kaptunk, hazahoztuk, bevizsgáltattuk. Nem állítom, hogy ettől lettem rosszul, de magas volt benne a csíraszám. Így elképzelhető, hogy ennek köszönhetően nyeltem be a vírust. Az is lehet, hogy amikor járkáltunk a városban, megérintettem valamit, ami fertőző volt. Ez elegendő egy súlyos betegség kialakulásához. Amit edzőm, Molnár Gergely mondott, mindenesetre igaz: tisztább volt a tó, amiben úsztunk, mint az ásványvizünk, amit kaptunk..." - mondta a Sport plusz újságnak a fiatal sportoló.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.