Elizabeth Anne Holland nem csupán fizikailag, hanem mentálisan is teljesen kikészült a modellügynöksége által támasztott elvárások miatt.

Elizabeth Anne Holland mindent megtett azért, hogy megfeleljen az őt szerződtetett modellügynökségnek, aki szerint az akkor 16 éves lány 36-os mérete túl nagy a maga 175 centiméteres magasságához.

Forrás: Instagram/Elizabeth Anne Holland

Elizabeth azonban hiába kezdett megszállott diétázásba és edzésbe, hiába fogyott csontsoványra, a most 20 éves lány bevallotta: soha nem érezte magát elég jónak, ezek mellett önértékelési és étkezési zavarai lettek, valamint depresszióval is küzdött. 

Amikor megpróbálok normálisan enni, iszonyatos lelkiismeret-furdalásom lesz. Dohányozni kezdtem azért, hogy elmúljon az éhségem. Rengeteget sírtam– mondta el a Daily Mailnek Elizabeth, akinek édesanyja a brit parlamenti képviselőknek írt azért, hogy tegyenek valamit a divatipar lehetetlen és nagyon veszélyes elvárásai ellen.

Anorexia, a modellek legnagyobb ellensége
Az iszonyatos kór, amely nem kímél sem fiatalságot, sem szépséget, sem pedig karriert, a kifutók gazellatestű modelljeinek tucatjával végzett már. Az anorexia nervosa az egyik legádázabb pszichés betegség, mely az evészavar egyik fajtája. A Life.hu cikkéért kattints ide!