Pontosan két évvel ezelőtt szenvedett súlyos síbalesetet a hétszeres Forma-1-es világbajnok Franciaországban.

2013. december 29-én rázta meg a világot a hír, miszerint Michael Schumacher síbalesetet szenvedett a francia Alpokban.

Forrás: AFP/Yasuyoshi Chiba

A Forma-1-es autóversenyző állapotáról szóló információkat azóta az egész világ tűkön ülve várja, a Schumacher családja és menedzsere, Sabine Kehm azonban a mai napig gondosan ügyel arra, hogy minél kevesebb információ szivárogjon ki a pilóta lábadozásáról.

Mint a német hírügynökség, a DPA is írja, a privát szféra megőrzése mindig is fontos volt Schumacher számára, erre pedig a baleset után is különös gondot fordított családja. Nincs semmilyen követelmény, hogy amennyiben gyógyulás elkezdődik, abba a nyilvánosságot is be kell vonni. Ez a kórházban és az otthonában történik- mondta el egy korábban adott interjújában Kehm, aki múlt héten cáfolta azokat a híreszteléseket, melyek szerint Schumacher újra tud járni. A menedzser szerint felelőtlenség ilyesmit terjeszteni, tekintve a pilóta súlyos sérüléseit, a magánszféra tiszteletben tartását, nem is beszélve a hamis remények keltéséről a rajongók esetében.

Michael Schumacher felépüléséről szóló hírek mellett gyermekeiről hallhattunk csak többet: lánya, Gina egyre sikeresebb a western lovaglásban, fia, Mick pedig édesapja nyomdokaiba lépve egyre jobb eredményeket ér el az autóversenyzésben.