Ahány ház (és elnök), annyi szokás. Igencsak terülj, terülj asztalkám fogadta azokat, akik a cikkben említett amerikai elnökök valamelyikéhez kaptak meghívást ebédre vagy vacsorára.

A karácsonyi ünnepi asztalra az Egyesült Államokban nincs “általános” fogás, nem úgy például, mint hálaadáskor, amikor szinte minden családnál áfonyás pulykát és sütőtökből készült süteményt fogyasztanak. Az amerikaiak egymástól lesik el a jóféle étkek receptjeit, s ilyenkor szóba kerül az is, mit esznek a hírességek, például a híres politikusok.

Forrás: Thinkstock

George Washington (az Egyesült Államok első elnöke) óriási házában a Washington melletti Mount Vernonban annak idején óriási karácsonyi eszemiszomokat tartottak. Hagymaleves, homár, párolt hering, sült malac, dióval töltött pulyka, retekszósszal megöntözött főtt marhahús, mandulás sült zeller… és még ezek mellett is sok minden került egyszerre (!) az ünnepi asztalra. Ebédre és vacsorára egyaránt. 

Ezzel szemben mi volt a menü egykor Rooseveltéknél és idén Nixonéknál, valamint Clintonéknál? Kiderül a Napidoktor.hu cikkéből!