7 történet 7 neves színésznő előadásában: figyelemfelkeltő kampányt készített egy New York-i szervezet, amelyik a nők reprodukciós jogaiért küzd.

Számtalan oka van annak, hogy egy nő úgy dönt, véget vet a terhességének - ezzel a mondattal kezdődik az a videó, amelyet a New York-i Center For Reproductive Rights nevű szervezet készített Draw The Line címet viselő kampányukhoz.

Epilepsziás vagyok, és egy meg nem tervezett terhesség a munkámat és az egészségemet is veszélybe sodorta volna.

A felvételen 7 színésznő, köztük Elizabeth Banks, Amy BrennemanMercedes Mason, Mary McCormackDascha PolancoRetta és Bellamy Young adnak elő egy-egy történetet, amelyek, mint később kiderül, nem a sajátuké, hanem más hétköznapi, abortuszon átesett nőké.

Tudtam, hogy mindenképp el fogom veszteni a babámat, és semmit sem tehettünk volna, hogy megelőzzük ezt.

A nemzetközi szervezet az amerikai Legfelsőbb Bírósághoz fordult, és arra kérte, vizsgálják felül Texas állam abortuszt szigorító döntéseit, amelyek értelmében a 27 milliós államban csak 10 klinika foglalkozna ezzel a területtel.

Az egyik legrosszabb dolog az abortuszban az volt, hogy ki kellett mondani az 'abortusz' szót.

A Draw The Line kampány szerint egy nőnek számtalan oka lehet arra, hogy az abortusz mellett dönt, egy ilyen nehéz helyzetben pedig inkább segíteni kell őket, semmint nehezíteni a körülményeket.

Abortusz után - Életeket tehet tönkre a feldolgozatlan gyász
Bűntudattal, halálfélelemmel és mélységes depresszióval kell megküzdjenek azok a nők, akik úgy döntenek, megszakíttatják terhességüket. Ráadásul a társadalom elítélő, álságos hozzáállása sem könnyíti meg a trauma feldolgozását. A Life.hu cikkéért kattints ide!