Hoppá! Kiderült a koffein nem okoz szívdobogást

Forrás: Thinkstock -
kutatás szívdobogás infarktus kávé koffein
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem kell többé rettegni a kávéivástól, mert egy tanulmány szerint, a szívre nincs hatással a koffein.

Egy jóleső reggeli presszókávé nem káros az egészségre, és nem dobogtatja meg a szívet. Sőt jót tesz az érrendszernek, antioxidáns hatása van, és beindítja a szervezet működését a nap elején - írja a Dailymail.

Forrás: Thinkstock

Dr. Gregory Marcus, a tanulmány vezetője állítja, semmi gond nincs a koffein tartalmú élelmiszerekkel, mint a kávé, a zöld tea, étcsokoládétól, mert számtalan jótékony hatással bírnak a szervezetre.

Újabb megbetegedések Európában! Terjed a zikavírus?http://www.life.hu/drlife/20160127-ujabb-zika-virusos-megbetegedeseket-diagnosztizaltak-europaban.htmlA brit esetek után zikavírust azonosítottak egy dán férfi szervezetében, így Dániában ő az első olyan beteg, akiről tudni lehet, hogy a moszkitók által terjesztett kórokozó megfertőzte. Dr. Life--Akkor mégse dőljünk be teljesen a D-vitamin csodáinak?http://www.life.hu/drlife/20160126-d-vitamin-etelekben-italokban-megtalalhato-telen-is-de-a-szolarium-nem-segit.htmlTélen a D-vitamin a jókedvünk motorja! Legalábbis sokat dob a kedélyünkön és a bőrünk színén, ha odafigyelünk a megfelelő bevitelre. Mégis, mit és mennyit együnk, hogy ne legyünk mufurcok a hidegben?Dr. LifeThinkstockEsztergályos Cecíliára újabb műtét vár?http://www.life.hu/drlife/20160127-esztergalyos-ceciliara-szinesznore-mutet-var-ha-leesik-a-labarol.htmlA színésznőre a tavalyi csípőprotézis-műtétje után, ha szükségessé válik, újabb beavatkozás várhat. Dr. Life--Változnak az idők! Még egy dolog, amitől terméketlenek a férfiakhttp://www.life.hu/drlife/20160122-egy-kutatas-szerint-osszefugges-lehet-a-termeketlenseg-es-a-szivbetegseg-kozott.htmlA terméketlen férfiak egy sor krónikus egészségügyi probléma, például a cukorbetegség, a szívbetegségek, az alkoholizmus és a drogfüggőség nagyobb kockázatával néznek szembe, mint egészséges társaik – erre a következtetésre jutott egy új kutatás.Dr. Life--Rékasi Károly: „Nem tudom tisztességgel ellátni a munkámat”http://www.life.hu/drlife/20160123-rekasi-karoly-balesete-het-honapja-volt-tovabbra-is-labadozik-motorra-ulne-mar.htmlMár hét hónapja annak, hogy a színész motorbalesetet szenvedett, de még mindig nem gyógyult meg teljesen - ami nagyon zavarja őt. Dr. LifeOrigoKiderült! Az orális szex növeli a feji és nyaki daganatok kockázatáthttp://www.life.hu/drlife/20160123-kiderult-hogy-az-oralis-szex-noveli-a-feji-es-nyaki-daganatok-kockazatat.htmlNapjainkban a rosszindulatú feji és nyaki daganatok 70 százalékát a HPV-fertőzés okozza. Egy új tanulmány szerint a vírus az orális szexszel is terjedhet, ily módon hozzájárulhat a feji és nyaki daganatok kialakulásához.Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.