Az idézet John Lennontól származik, aki pont egy gyilkosság áldozatává vált. Az amerikai csillagokat sem kímélik a tragédiák és a betegségek. Többek között Tupac Shakurral, Notorious B.I.G.-vel, Morgan Freeman unokájával és egy egykori playboynyuszival sem volt kegyes az élet, amikor a halálkártyát osztotta nekik.  

Tupac Shakur és Notorious B.I.G.

A népszerű amerikai rapper, Tupac Shakur 1996. szeptember 13-án, 25 éves korában hunyt el. Hat nappal korábban támadták meg, amikor egy Mike Tyson-bokszmeccs után tartott haza menedzserével együtt. Az úton egy autó melléjük hajtott, amiből tüzet nyitottak rájuk. Az énekest azonnal kórházba szállították, három napig volt mesterséges kómában, hat nap után végül meghalt.

Forrás: Northfoto

Pár hónap telt el a raplegenda halála után, amikor a 23 éves Notorious B.I.G. következett a halállistán – egy igencsak kísértetiesen hasonló esettel. 1997. március 9-én a piros lámpánál álló B.I.G.-re többször is rálőttek, négy golyó el is találta az énekest. Hiába szállították azonnal kórházba, már nem tudtak rajta segíteni.

Forrás: Northfoto

Többen összefüggést véltek felfedezni a két rapper halála között, egyesek szerint mindketten bandaháború áldozataivá váltak, de egy másik elmélet szerint B.I.G. ölette meg Tupacet.

John Lennon

„Nem hiszek a gyilkolásban, bármi legyen is az oka” – groteszk, hogy pont ezt mondta John Lennon nem sokkal halála előtt. A Beatles egykori ikonikus alakjára Mark David Chapman lőtte rá ötször a New York-i Dakota-ház előtt 1980. december 8-án; a 40 éves zenész még aznap éjjel meghalt.

Forrás: AFP

A megszállott gyilkos állítólag azt vallotta a rendőröknek és a sajtónak, hogy tettével híressé akart válni. A gyilkos dolgozott olyan védelmi vállaltoknál is, amik a CIA-val álltak kapcsolatban, egy feltételezés szerint az FBI vezetője, J. Edgar Hoover utálta Lennont, és meg akarta akadályozni, hogy állampolgárságot szerezzen. Napvilágot láttak olyan híresztelések is, hogy Chapman elméleteket gyártott az énekesről – szerinte az lepaktált az ördöggel.  Az aktákat titkosították, a teljes igazságot talán sosem tudjuk meg. Chapman azóta rács mögött van, börtönléte alatt már többször nyújtott be kérvényt a szabadlábra helyezéséért, a kegyelmi tanács azonban egyszer sem adta meg neki.

E'Dena Hinest

Morgan Freeman egykori szerelmét és egyben fogadott unokáját, a 33 éves E'Dena Hinest tavaly augusztusban késelték meg a nyílt utcán; a rendőrök későn érkeztek, hiszen addigra a lány már halott volt. A lány exbarátját még a helyszínen őrizetbe vették, aki a holttest mellett üvöltött, miközben mellette hevert a gyilkos eszköz is. Morgan Freeman 1984-ben házasodott össze Myrna Colley-Lee-vel. A színész és felesége együtt nevelték a férfi korábbi feleségének, Jeanette Adair Bradshaw-nak az unokáját, E’Denát. Pletykák szerint az eleinte mostoha családi kapcsolat később gyengéd szerelmi szálakba bonyolódott, sőt közrejátszhatott a színész második válásában is.

Forrás: AFP/Kevin Winter

Gianni Versace

A világhíres divattervezőt 1997. július 15-én lőtték le. Az 50 éves Versace a reggeli sétáláson volt túl, amikor a (sorozat)gyilkos, Andrew Cunanan arcon és nyakon lőtte őt Miami Beach-i villájánál. A gyilkosság oka máig nem ismert, a tervező gyilkosa nyolc nappal az eset után magával is végzett a lakóhajóján.

Forrás: Northfoto

Utólag fejtegették a gyilkos motivációját, eleinte összefüggésbe hozták a tervező homoszexualitása kapcsán a HIV-fertőzéssel is, de Cunanan nem volt HIV-pozitív.

Dorothy Stratten

A modell és színésznő 1980-ban nyerte el „Az év playboynyuszija” címet. Csupán tizenkilenc éves volt, amikor megismerte férjét, Paul Snidert, akivel a heves szerelemből fakadó házasságkötés gyors válásba torkollott. 1980. augusztus 14-én az akkor húszéves playmate a válási költségek lerendezése miatt találkozott volt férjével annak otthonában, az apartmanban ketten voltak. Mikor a többi lakó megérkezett, az expár nem nyitott ajtót, ezért rájuk törték. Ekkor már csak két holttest hevert a földön, a rendőrségi vizsgálatok alapján Snider először fejbe lőtte Strattent, majd öngyilkos lett.

Forrás: Northfoto
Sztárok, akiket halálba taszított a függőségük
4 sztár, akik komoly függőséggel élték életüket, végül mégis az öngyilkosság valamely formáját választották. Azonban még egy dolog közös bennünk: testi és lelki állapotuk miatt haláluk napjához képest csupán pár évig élhettek volna tovább - cikkünkből megtudhatod kik voltak ők.