Egy brazil nő a plasztikai műtétét követően nem csupán nagyobb mellekkel és laposabb hassal távozott a kórházból, de mellékhatásként kialakult nála a kleptománia is. Az orvosok szerint a beteg agyának a véráramlásában állhatott be zavar a műtét során, ez okozhatta a szokatlan helyzetet.

Amint arról az operációban résztvevő dr. Fabio Nascimento, a kanadai Toronto Western Kórház neurológusa beszámolt, a véráramlás megakadása oxigén- és tápanyag elakadást okozott az agyban, ami részleges agykárosodáshoz vezetett, hiszen az agy egy igen sérülékeny szerv, és az energiaellátásában fellépő legkisebb zavar is komoly gondokat tud okozni a működésében.

Forrás: Thinkstock

A nő még 2013-ban vonult kórházba, ahol mellnagyobbítást, hasfeszesítést és zsírleszívást kért, de már a műtétet követő néhány órában emlékezetkiesésre és zavartságra panaszkodott. Az orvosok MRI-felvételt készítettek az agyáról, amely kimutatta, hogy az agy vérellátása nem megfelelő, emellett oxigénhiányos állapot is fellépett. A szakember a Daily Mail Online hasábjain arról is beszámolt, hogy ezek a tünetek időnként előfordulnak, az azonban nagyon ritka, hogy kleptomániát okoznának.

A páciens a kórházból való távozás után ellenállhatatlan vágyat érzett arra, hogy dolgokat csenjen el az áruházak polcairól, ami miatt a hatóságokkal is meggyűlt a baja, ám szerencsére mindez csak időszakos tünetnek bizonyult, néhány hát elteltével a nő újra a régi volt, agyának épen maradt területei ugyanis mintegy begyógyították a sérült területeket.