Gazdagok, sikeresek, betegek. Ez a közös azokban a sztárokban, akik betegségüket nem rejtegetik, hanem felvállalják – másoknak példát mutatva. Krónikus migrén, a diabétesz két arca, autoimmun betegségek és társaik.

Halle Berry

Kezdetekben modellként és szépségkirálynőként debütált, később ő lett az első afroamerikai színésznő, aki Oscar-díjat nyert. Szerencséjére gyerekkora óta tartó betegsége, az 1-es típusú diabétesz sem döntötte dugába sikeresen ívelő karrierjét. Az 1-es típusú cukorbetegség (diabetes mellitus) kialakulása a hasnyálmirigyben található bétasejtek inzulintermelésének leállása, a szervezetre nézve hosszú távon rendkívül veszélyes lehet, ha az érintett nem inzulinozza magát. A színésznő a kötelező dolgok mellett odafigyel a megfelelő táplálkozására, valamint rendszeresen mozog is.

Forrás: AFP

Jack Osbourne

Jack Osbourne amellett, hogy a Black Sabbath denevérfejet leharapó énekesének, Ozzy Osbourne-nak a gyereke, a családjáról készült valóságshow-ból is ismert. Egészségi állapotát tekintve sem remekelt az elmúlt években:

jobb szemére megvakult (később visszanyerte látása nyolcvan százalékát), lábai zsibbadtak, bél- és gyomorproblémái is voltak. 2012-ben bejelentette, hogy egy autoimmun betegséget, a szklerózis multiplexet diagnosztizálták nála, amely felelős az egészsége romlásáért. „Teljesen kiszámíthatatlan a betegségem, végső soron az a legnehezebb benne, hogy bármikor ismét elmehet a látásom” – nyilatkozta egy interjúban. A szklerózis multiplex egy gyulladásos betegség, amely következtében a szervezet a saját idegrendszerét támadja meg – a közhiedelemmel ellentétben a betegséggel együtt lehet élni.  

Forrás: AFP
A Google szerint már gyakorlatilag halott voltam
Az utcán sétálva könnyen szimpatizálnánk Anikóval, Dáviddal és Cintiával, akikről első pillantásra nem az rí le, hogy szervezetük folyamatosan önmagát pusztítja. Életútjuk más, tapasztalataik hasonlóak: szerintük sok kívülálló nincs tisztában azzal, hogy mit jelentenek azok az orvosi diagnózisok, amik az ő sorsukat örök életükre megpecsételték. Három ember, három megrázó történet ITT.

Missy Elliott

Másnéven Melissa Arnette Elliott, a rapper, énekes-dalszerző és zenei producer több mint 30 millió lemezt adott el az Egyesült Államokban, és több zenei rekordot is tart. 2011-ben a People magazinnak adott interjújában bevallotta, hogy visszavonulásának oka a Basedow-kór volt. A sztár tünetei idővel annyira súlyosak voltak, hogy nem tudta tartani a tollat, ezért dalokat sem írt már. A Basedow-kór egy gyakori, pajzsmirigyet támadó autoimmun betegség. A szervezetben lévő gyulladás miatt a normálishoz képest két-háromszorosára növekszik a szerv, emiatt jóval több pajzsmirigyhormon is termelődik.

Forrás: AFP

Tom Hanks

Az ikonikus színészt, producert, írót és rendezőt senkinek nem kell bemutatni, főbb szerepei közé tartozik a Forrest Gump, a Ryan közlegény megmentése, A Da Vinci-kód és a Phillips kapitány. A Philadelphia című filmben nyújtott alakításáért Oscar- és Golden Globe-díjat kapott. Hanks 2-es típusú cukorbetegségéről mindig nyíltan beszélt. Állítása szerint már a középiskolai orvosa is figyelmeztette arra, hogy kialakulhat nála a diabétesz, de ő ezt nem vette komolyan.

Forrás: AFP
6 vizsgálat, ami kideríti, ha cukorbeteg vagy
A cukorbetegséget manapság különböző vérvizsgálatokkal még akkor is ki tudják mutatni, ha valakinek amúgy egyáltalán nincsenek tünetei. Tudod, hogy ezenkívül még milyen vizsgálatok vannak, és hogyan működnek? Cikkünkből megtudod.

Marcia Cross

A Született feleségek egyik főszereplője sokakhoz hasonlóan krónikus migréntől szenved, már 14 éves kora óta. A munkaképességet részlegesen vagy teljesen akadályozó tünetek miatt a szenvedő alany hajlamosabb a depresszióra, gyengébb az immunrendszere, és nehezebben tud koncentrálni. Marcia a gyógyszeres kezeléseknek köszönhetően már jobban érzi magát, elviselhetőbbnek érzi a fájdalmat, amely most már ritkábban tart nála öt óránál tovább.

Forrás: AFP

David Beckham

David Beckham és felesége, Victoria olyannyira betekintést engednek az életükbe, hogy azt hinnénk, már mindent tudunk róluk. Pár évvel ezelőtt sokakat meglepett, amikor David Beckham egy meccsén a félidőben inhalátort használt, ez több pletykára adott akkor okot. A híres labdarúgóról kiderült, hogy asztmás, azonban ezt nem akarta a nyilvánosság előtt vállalni, hogy ne ez alapján ítéljék meg a teljesítményét. 

Forrás: AFP