Több alvásra van szüksége a nőknek, mint a férfiaknak

Forrás: Thinkstock -
agy alvásigény nők alvásidő regeneráció egészség alvás férfiak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gyakran vitáztok azon a pároddal, melyikőtök alszik többet? Egy nemrég elkészült kutatás eredménye szerint jobb, ha a férfiak hagyják pihenni szívük hölgyét: azok a nők, akik keveset alszanak, sokkal nagyobb arányban szenvednek az alváshiány okozta egészségügyi gondokkal, mint az urak.

A Loughborough-i Egyetem Alváskutató Központja által készített felmérés alapja a tény, mely szerint minél többet használjuk az agyunkat a nap folyamán, annál nagyobb szüksége van a regenerálódásra, tehát a megfelelő mennyiségű alvásra.

Forrás: Thinkstock

Hullámvasutazunk álmunkban

Gondolkodtál már azon, hogy mi történik a belső szerveiddel alvás közben, melyik éber egész éjjel, és melyik "ébred" veled együtt? Az, hogy pontosan mi történik velünk reggel, és az, hogy mennyire érezzük pihentetőnek az alvást, nagyon sok dologtól függ. A Life.hu cikkéért kattints ide!

A szex és a nők – ezért nyögünk sokat aktus közben!http://www.life.hu/drlife/20160304-aktus-kozben-tobbet-nyognek-a-nok-mint-a-ferfiak-kutatok-vizsgaltak-ennek-okat.htmlA filmekben a nők hangja gyakran sokkal erősebb az ágyban, mint a férfiaké, de vajon ez csak a pornók elengedhetetlen része, vagy valóban divat a "zajos szex"? Dr. Life--Sokkoló fotókat osztott meg magáról egy bőrrákos anya: “Azt hiszed, megéri szoláriumozni?”http://www.life.hu/drlife/20160307-judy-noble-cloud-borrakos-no-facebook-posztba-hivta-fel-a-figyelmet-a-szolarium-veszelyeire.htmlA kétségbeesett igyekezetnek, hogy minél barnábbak legyünk, és a napvédő nélküli napfürdőzésnek meg lesz a következménye. A bőr ugyanis nem felejt. Ezt tanulta meg Judy Noble Cloud is, aki most élete nagy részét a bőrrák elleni harccal tölti. Dr. Life--Sztárok, akik őszintén vállalják krónikus betegségükethttp://www.life.hu/drlife/20160303-halle-berry-tom-hanks-missy-elliott-is-kronikus-betegsegben-szenvednek.htmlGazdagok, sikeresek, betegek. Ez a közös azokban a sztárokban, akik betegségüket nem rejtegetik, hanem felvállalják – másoknak példát mutatva. Krónikus migrén, a diabétesz két arca, autoimmun betegségek és társaik. Dr. LifeAFPA duci Mama June túlzásba vitte a fogyókúrát, és kórházba kerülthttp://www.life.hu/drlife/20160304-korhazba-kerult-mama-june-a-fogyok.htmlHoney Boo Boo duci édesanyja, Mama June fogyókúrázni kezdett, a koplalástól pedig annyira rosszul lett, hogy elájult. Jelenleg is kórházban ápolják. Dr. Life--Sürgős orvosi segítségre szorult Stephanie Davishttp://www.life.hu/drlife/20160305-stephanie-davis-szineszno-asztmas-rohamot-kapott-miutan-megtudta-hogy-baratja-megcsalta.htmlA 22 éves színésznő magánéleti válsága kihatott az egészségi állapotára is. Asztmás rohamot kapott miután megtudta, barátja megcsalta őt. Dr. Life--Val Kilmer takargatja magát: Sokkal rosszabbul van a színész? http://www.life.hu/drlife/20160303-val-kilmer-meg-mindig-kuzd-a-rakkal-takargatja-a-nyakat-a-szinesz-foto.htmlPár héttel ezelőtt a sztár sokkal jobban nézett ki azon a fotón, amit ő maga posztolt a közösségi oldalára. A jelek szerint azonban ismét nincs jól. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.