Gyakran vitáztok azon a pároddal, melyikőtök alszik többet? Egy nemrég elkészült kutatás eredménye szerint jobb, ha a férfiak hagyják pihenni szívük hölgyét: azok a nők, akik keveset alszanak, sokkal nagyobb arányban szenvednek az alváshiány okozta egészségügyi gondokkal, mint az urak.

A Loughborough-i Egyetem Alváskutató Központja által készített felmérés alapja a tény, mely szerint minél többet használjuk az agyunkat a nap folyamán, annál nagyobb szüksége van a regenerálódásra, tehát a megfelelő mennyiségű alvásra. 

Forrás: Thinkstock

A nők általában több feladatot is képesek egyszerre csinálni, tehát agyuk több területét is használják egyszerre, ellentétben a férfiakkal. Emiatt sokkal nagyobb az alvásigényük – magyarázta a YourTango.com-on Jim Horne, a Loughborough-i Egyetem professzora, aki szerint a nőknek átlagosan 20 perccel több alvásra van szükségük, mint a férfiaknak.

Hullámvasutazunk álmunkban
Gondolkodtál már azon, hogy mi történik a belső szerveiddel alvás közben, melyik éber egész éjjel, és melyik "ébred" veled együtt? Az, hogy pontosan mi történik velünk reggel, és az, hogy mennyire érezzük pihentetőnek az alvást, nagyon sok dologtól függ. A Life.hu cikkéért kattints ide!