Claira Hermet is hordozza azt a bizonyos gént, amely a mellrák kialakulásával kapcsolatba hozható. A BBC műsorvezetője ezért döntött a műtét és az élet mellett.

Claira Hermet édesanyját és nővérét is a rák következtében veszítette el. Amikor kiderült, hogy ő is hordozza a hibás BRCA1 nevű gént, amely a emlőrák kialakulásáért is felelős lehet, úgy döntött, mindkét mellét leoperáltatja.

Forrás: Facebook/Claira Hermet

Lehet, hogy nekik nem adatott meg az élet, de az enyém még itt van, és azt akarom, hogy számítson. Nemcsak értük, hanem magamért is csinálom - mondta el a Mail Online-nak Claira, aki a BBC rádiócsatornájának műsorvezetőjeként dolgozott. A helyreállító műtétet követően azonban úgy döntött, otthagyja jól fizető állását, és utazni fog.

Forrás: Facebook/Claira Hermet

Azóta megjárta többek között Barbadost, a Saint Vincent és a Grenadine-szigeteket és Brazíliát is, élményeiről és gondolatairól pedig blogjában számol be követőinek.

Az utazás nem zavar meg senki abban, hogy felszínre törjenek az érzelmeim - szembe kell néznem velük. Ez egy nagyon intenzív élmény számomra - magyarázta.

Így dolgoznak benned a BRCA1 és BRCA2 gének
Már a kilencvenes évek közepén beazonosítottak olyan géneket, amelyek mutációi növelik bizonyos örökletes rákfajták kialakulásának kockázatát. Ilyenek az emlőrákkal és a petefészekrákkal kapcsolatba hozható BRCA1 és BRCA2 gének. A Life.hu cikkéért kattints ide!