A másokkal való összehasonlítások közepette sokan elfelejtünk a saját belső hangunkra figyelni, csupán sodródunk az árral. Pedig a tudatosság, az önmagunkba vetett hit és az önfejlesztés mindig sokkal előre valóbb lesznek, mint a körülöttünk lévő dolgok – ha foglalkozunk vele. Öt lépésre van szükséged ahhoz, hogy erősítsd a kapcsolatod önmagaddal! 

1. Vedd át az irányítást!

Ne hagyd, hogy a hétköznapok, érzések, külső behatások elsodorjanak, vagy rossz hatással legyenek rád. A saját zászlóshajódat te kormányozod, legtöbbször rajtad is múlik hogyan érzed magad és mi történik körülötted.

Forrás: Thinkstock

2. Higgy magadban

Már nem lesz szükséged a barátaid és a családod segítségére vagy tanácsára, hiszen ha bízol magadban, képes vagy jó döntéseket hozni.

3. Növeld az önbizalmad

Amint a saját fejedre hallgatsz és beigazolódik mennyire jó döntéseket hozol, általa önbizalmat is kapsz – ez képes felvillanyozni és új magasságokba emelni téged.

4. Gyakorold az elfogadást

Amikor igazán szereted magad, mást is fogsz, ha elfogadod a korlátaidat, a kinézetedet, nem fogod magad sokkal kevesebbnek érezni másoknál – sőt! 

Forrás: Thinkstock

5. Javítsd a másokkal való kapcsolataidat

Önmagad elfogadása nem csak erősebbé teszi a jellemedet, de a körülötted lévőkkel való kapcsolataidat is erősíti. Ha szereted önmagad, képes vagy mások felé is szeretetet adni, valamint a törődést is elfogadni. 

Tedd rendbe a lelked – 5 tipp a megfelelő balanszért

Mindenki megérdemel legalább öt percet, amikor magával törődhet, kikapcsolhat, és kizárhatja a zavaró gondolatokat. A Life.hu öt tippje segít neked, hogy megtaláld a lelki békédet!