A 70 éves Bródy János a Borsnak adott interjújában mesélt súlyos betegségéről.

Az Illés-korszakról és jelenlegi életéről is nyilatkozott Bródy János, akit annak idején Tiniként emlegetett az ország, de mostanra már Tini bácsi lett. "Legfiatalabbként, 18 évesen, 1964-ben kerültem az Illés zenekarba. Akkor érkezett meg a tinédzser megjelölés a magyar nyelvterületre. Egy újságcikkben írták, hogy fél­őrült tinédzserek randalíroznak a tengerparton. Azt mondták: ez a kissrác pont ilyen. Talán Boldizsár Miklós találta ki, aki akkor Koncz Zsuzsi férje volt, később az ő drámája nyomán készült az István, a király. A tinédzser idővel lekopott, és Tini lettem. Ez egy ideig jellemző is volt rám. De teltek-múltak az évek, és egyre kínosabb lett a Tini. Ötvenévesen Fiftini, aztán Szixtini, de a Szeventini már nagyon rosszul hangzik. De voltam Tini bá és Tini tanár úr is."

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Betegségéről is beszélt: "2001-ben jelent meg a Kockázatok és mellékhatások című album. Ebben az időben egy olyan betegségem is volt, amibe mások belehalnak. Én túléltem a gyors orvosi beavatkozásnak köszönhetően. Azóta fél vesével működöm."

Szerelme támogatja mindenben az énekest, ő és 12 éves kisfiuk tartja fiatalon Bródy Jánost. "Anita életem jelenlegi párja. A három nagy gyermekem mellé 2004-ben megajándékozott egy kicsivel, Mátéval."