Súlyos betegséggel nézett szembe Bródy János

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
Bródy betegség Bródy János kór
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 70 éves Bródy János a Borsnak adott interjújában mesélt súlyos betegségéről.

Az Illés-korszakról és jelenlegi életéről is nyilatkozott Bródy János, akit annak idején Tiniként emlegetett az ország, de mostanra már Tini bácsi lett. "Legfiatalabbként, 18 évesen, 1964-ben kerültem az Illés zenekarba. Akkor érkezett meg a tinédzser megjelölés a magyar nyelvterületre. Egy újságcikkben írták, hogy fél­őrült tinédzserek randalíroznak a tengerparton. Azt mondták: ez a kissrác pont ilyen. Talán Boldizsár Miklós találta ki, aki akkor Koncz Zsuzsi férje volt, később az ő drámája nyomán készült az István, a király. A tinédzser idővel lekopott, és Tini lettem. Ez egy ideig jellemző is volt rám. De teltek-múltak az évek, és egyre kínosabb lett a Tini. Ötvenévesen Fiftini, aztán Szixtini, de a Szeventini már nagyon rosszul hangzik. De voltam Tini bá és Tini tanár úr is."

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Betegségéről is beszélt: "2001-ben jelent meg a Kockázatok és mellékhatások című album. Ebben az időben egy olyan betegségem is volt, amibe mások belehalnak. Én túléltem a gyors orvosi beavatkozásnak köszönhetően. Azóta fél vesével működöm."

Szerelme támogatja mindenben az énekest, ő és 12 éves kisfiuk tartja fiatalon Bródy Jánost. "Anita életem jelenlegi párja. A három nagy gyermekem mellé 2004-ben megajándékozott egy kicsivel, Mátéval."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.