Azok a fiatalok, akik különféle bandákhoz csatlakoznak, nagyobb valószínűséggel depressziósak, és gyakran foglalkoznak az öngyilkosság gondolatával is - derül ki a Michigani Állami Egyetem friss kutatásából.

A bandatagság növeli a depresszió esélyét, ráadásul ezek a fiatalok 67 százalékkal gyakrabban foglalkoznak az öngyilkosság gondolatával, és 104 százalékkal nagyobb eséllyel próbálkoznak is azzal, hogy elvegyék maguktól az életet. 

Forrás: Thinkstock

"Azok a fiatalok, akik a bandákhoz csatlakoznak, eleve jó eséllyel küzdenek mentális problémákkal, és a banda csak tovább ront a helyzeten.

Egyáltalán nem működik antidepresszánsként a közösségi erő ezekben a helyzetekben, pedig sok fiatal kimondottan azért csatlakozik, hogy jobban érezze magát" - mondja Chris Melde, az egyetem büntetőjogi igazságszolgáltatással foglalkozó adjunktusa. Az Egyesült Államokban jelenleg 850 ezer ember tagja valamilyen bandának, és elsősorban a mélyszegénységben élő, depressziós fiatalok csatlakoznak ezekhez a bűnözői csoportokhoz.