Mostanában rendszeres látogatója a kórházaknak Sarka Kata, szerencsére nem azért, mert beteg, hanem mert szívügyévé vált a beteg gyerekek felvidítása. Így már Kata is egyike lett azoknak, akik mesékkel gyógyítják a kicsik lelkét.

Rengeteg önkéntes vállalkozik arra, amire Kata is, vagyis hogy mesével vidítsák fel a kórházban fekvő, beteg gyerekeket. Remélhetőleg ezek után még többen lesznek azok, akik rászánnak egy délutánt a csemetékre, és boldogabbá varázsolják a napjukat.

Forrás: Facebook/Sarka Kata

„Szerencsére az én gyermekeim nagyon ritkán betegek, de minden egyes alkalommal nagyon megvisel, ha láztól csillogó szemük gyógyulásért kiált”- mondta Kata.

Forrás: K&H

„El sem tudom képzelni, milyen borzalmas lehet, amikor egy gyereknek hetekig kell a kórházi falak között feküdnie, és hogyan élik meg ezt a szüleik. Ezért döntöttem úgy, segítek ezeknek a gyerekeknek, és én is mesedoktorrá válok! Eddig kétszer olvastam a törökbálinti kórházban, mindenki nagyon kedvesen fogadott, és a mesékkel tényleg vidámabbá tudtam varázsolni a gyerekek napját! Mindenképpen szeretnék rendszeresen visszajárni, hiszen a kicsiktől kapott hálának és szeretetnek köszönhetően én is feltöltődöm pozitív energiával!” - mesélt élményeiről Kata.