Ritka csontrák miatt térdtől amputálni kellett a most 14 éves Gabi Shull lábát, de ő nem adja fel. Keményen küzd azért, hogy valóra válthassa álmát, és balerina legyen!

Lesújtó diagnózissal fogadta orvosa az akkor 9 éves Gabit. Csonttörés gyanújával mentek be a kórházba, de kiderült, hogy a lány egy nagyon ritka csontrákban szenved, ami miatt amputálni kellett a jobb lábát. 

Forrás: Facebook/TheTruth365

“Meg voltunk döbbentve. Az orvosnak el kellett ismételnie azt, amit mondott, mert azt hittük, hogy nem jól hallunk” - mondta Gabi anyukája. A kislány ezután megkezdte a kemoterápiás kezelést, majd sor került a beavatkozásra is. Különleges módszert választottak az orvosai, az amputálás után lábszárát visszavarrták a csonkra, ezzel lehetővé tették számára a könnyebb mozgást.

Egy évbe telt és rengeteg edzésbe, mire meg tudtam tenni az első lépéseimet segítség nélkül, és még egy év kellett, hogy újra a színpadon táncolhassak. Én csak táncolni akartam” - mondta a Daily Mailnek Gabi, akinek még nagyobb álmai vannak. A rák gyógymódját szeretné megtalálni. Ha le tudtam győzni a rákot, megtanultam protézissel élni, akkor azt hiszem, mindent meg tudok tenni” - tette hozzá a lány.