Jégvarázsos műkezet nyomtattak a 9 éves kislánynak: hatalmas örömöt okoztak

Forrás: Sienna College /Flickr -
műkéz 3D nyomtatás protézis Jégvarázs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A rendellenességgel született lánynak harminc darabból nyomtattak műkezet, amit a Jégvarázs mese alapján készítettek el neki a főiskolások.

Jobb kézfej és csukló nélkül született az a 9 éves kislány, aki különleges ajándékot kapott a Siena College diákjaitól. Karissa Mitchellnek olyan protézist készítettek, amelyet a Jégvarázs című mese ihletett.

Forrás: Videa

Hópelyhekkel díszítették a kék színű művégtagot, amit 3D-nyomtatással készítettek el a kislány számára összesen 30 darabból rakták össze. 30 óráig tartott a protézis nyomtatása, és két óra alatt állították össze.

Forrás: Sienna College /Flickr

Folyamatosan gyakorol, hogy egyszer majd megtanuljon írni is a szerkezettel. Karissának a Jégvarázs a kedvenc meséje, hiszen könnyedén tud azonosulni a főhőssel, Elzával, aki szintén különbözik a többi embertől.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.